Takaisin

Liikenneviraston ratapiirustusarkisto muuttaa Pasilaan - katkoksia arkiston palveluissa tammikuussa

Liikenneviraston ratapiirustusarkisto muuttaa Pasilaan - katkoksia arkiston palveluissa tammikuussa

Julkaistu 19.11.2018

Ratapiirustusarkiston aineistot siirretään nykyisistä Riihimäen ja Hyvinkään tiloista Liikenneviraston Pasilan toimipisteen arkistomakasiiniin tammikuun 2019 aikana. Siirron vuoksi palvelussa tulee olemaan tammikuussa katkoksia, joten alkuvuoden aineistopyynnöt kannattaa tehdä ajoissa.

Liikenneviraston arkisto on aloittanut marraskuussa 2018 yhdessä VR Trackin kanssa muutosprojektin, jossa ratapiirustusarkiston aineistot siirretään nykyisistä Hyvinkään ja Riihimäen tiloista Liikenneviraston Pasilan toimipisteen arkistomakasiiniin. Kyseessä on suuri muutto, sillä aineistoon kuuluu noin 180 suurikokoista piirustuslaatikkoa sekä noin 200 hyllymetriä mappeja.

Projekti liittyy ratapiirustusarkiston hoito- ja käyttöpalvelusopimuksen päättymiseen 31.1.2019, jonka yhteydessä Liikennevirasto on päättänyt siirtää sekä analogiset että digitaaliset aineistot itselleen. Helmikuun alusta lähtien ratapiirustusarkistoa hoidetaan uudella palvelusopimuksella Pasilasta. Tämän sopimuksen kilpailuttaminen on käynnissä ja tarjouspyyntöön voi tutustua hanki-tarjouspalvelussa.

Loppuvuoden aikana ratapiirustusarkiston palvelut toimivat kuten tähänkin asti, mutta tammikuussa palvelussa tulee olemaan katkoksia piirustusten siirtämisen vuoksi. Jos tiedossanne on tarpeita aineistoihin tai niissä oleviin tietoihin liittyen, pyydämme olemaan yhteydessä ratapiirustusarkistoon hyvissä ajoin ennen joulua, jotta aineistot saadaan toimitettua ennen tammikuun muuttoa.

Ratapiirustusarkiston sivu

Lisätietoja:
tietopalveluasiantuntija Heli Paasi, p. 0295 34 3072, etunimi.sukunimi@liikennevirasto.fi