null
null Liikenneviraston museoalus S/S Saimaa mukana Saimaan höyrylaivaregatassa – avoimet ovet lauantaina 15.7. Mikkelin matkustajasatamassa

Liikenneviraston museoalus S/S Saimaa mukana Saimaan höyrylaivaregatassa – avoimet ovet lauantaina 15.7. Mikkelin matkustajasatamassa

Julkaistu 12.07.2017
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Mikkelin satamassa on tulevana viikonloppuna kuhinaa, kun Suomen höyrypursiseuran organisoima höyrylaivaregatta saapuu kaupunkiin. Liikenneviraston ylläpitämän S/S Saimaan ja 23 muun höyrylaivan ovet ovat yleisölle avoinna lauantaina 15.7.

S/S Saimaa on 124-vuotias museolaiva, joka seilaa edelleen joka vuosi Saimaan aalloilla kolmen viikon ajan. 

”Jotta laiva pysyisi kunnossa, sitä ei voi makuuttaa vain jossain satamassa, vaan sillä pitää liikennöidä riittävän usein”, kertoo ylitarkastaja Jukka Väisänen Liikennevirastosta.

Saimaan tarkastusalukseksi vuonna 1893 rakennettu laiva toimi aktiiviaikoinaan myös Suomenlahden esikunta-aluksena, meriväylien mittausaluksena talvisodan aikana sekä Viipurin luotsipiirin tarkastusaluksena jatkosodan aikana. 

”Laivavanhuksemme on kyydinnyt vuosiensa aikana arvovieraita aina tsaarin perheenjäsenistä Suomen presidentteihin”, Väisänen muistelee.

”Nyt S/S Saimaata voi tulla kuka vain ihailemaan Mikkelin matkustajasatamaan lauantaina klo 14-16. Myös muut höyrylaivat pitävät tuolloin ovensa avoinna”, Väisänen toteaa.

S/S Saimaa on 24,70 metriä pitkä, 5,40 metriä leveä ja sen syväys on 1,70 metriä. Höyryyn keittämiseen kuluu noin kuutiometri koivuhalkoa tunnissa ja laiva kykenee yli kymmenen solmun nopeuteen.


Lisätietoja:
ylitarkastaja Jukka Väisänen, p. 029 534 3326 tai [email protected]

Saimaan regatan aikataulu