Hyppää sisältöön

Liikenneviraston merikartta-aineistoa nyt myös avoimena datana

Julkaistu 27.06.2016

Liikennevirasto jatkaa julkishallinnon datan avaamiseen tähtäävien tavoitteiden toteuttamista avaamalla WMTS (Web Map Tile Service) -standardin mukaisen karttakuvapalvelun, jonka tarjoaman rajapinnan kautta on saatavilla rasterimuotoista kartta-aineistoa merialueilta ja sisävesiltä

Palvelu perustuu Liikenneviraston tuottamaan rasterimuotoiseen merikartta-aineistoon. Aineisto on rajattu Suomen rajojen sisäpuolelle, naapurivaltioiden aineistoja ei ole palvelun kautta saatavilla. Palvelussa olevat aineistot päivittyvät pienellä viiveellä aina uuden karttapainoksen ilmestymisen jälkeen. Karttapainosten välillä erikseen tiedotettavia muutoksia ei päivitetä palvelussa oleviin aineistoihin.

Palvelu soveltuu erityisesti taustakarttakäyttöön sellaisiin palveluihin ja sovelluksiin, joissa halutaan esittää meri- tai järviympäristöön, vesillä liikkumiseen, matkailuun, kalastukseen yms. liittyviä tietoja. Palvelun kautta saatavilla olevia aineistoja ei ole tarkoitettu navigointikäyttöön, eivätkä ne täytä viralliselle merikartalle asetettuja vaatimuksia.

Palvelun kautta saatavilla olevien kartta-aineistojen käyttölupa on Creative Commons 4.0 Nimeä ja käytettävä attribuutio: "Lähde: Liikennevirasto. Ei navigointikäyttöön. Ei täytä virallisen merikartan vaatimuksia."

Karttakuvapalvelu on saatavilla täältä.

Vektorimuotoista aineistoa (mm. väylät ja merimerkit) on saatavilla Liikenneviraston latauspalvelusta ja WFS-rajapinnasta: Liikenneviraston lataus- ja katselupalvelut. Vektori- ja rasteriaineistoja on saatavilla myös aineistoirrotuksina sopimusperusteisesti. Tällöin aineistojen käyttö on maksullista. Lisätietoa täältä

Lisätietoja:
Hankepäällikkö Mika Ahvenainen, p. 0295 34 3458 tai etunimi.sukunimi(at)liikennevirasto.fi

Ryhmäpäällikkö Juha Tiihonen, p. 0295 34 3484 tai etunimi.sukunimi(at)liikennevirasto.fi

 

Fiksut väylät, älykäs liikenne - sinua varten

Liikennevirasto.fi
Twitter
Facebook

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.