Hyppää sisältöön

Liikennevirastolle liikenne- ja infra-alan osaamisen varmistaminen on tärkeää

Julkaistu 23.9.2016

Liikennevirasto tekee yhteistyötä oppilaitosten ja useiden liikennealan toimijoiden kanssa, jotta liikenne- ja infra-alan osaaminen säilyisi ja kehittyisi. Virasto on esimerkiksi mukana monien koulutusohjelmien suunnittelussa ja järjestämisessä, mutta kantaa kortensa kekoon myös LIKEssä (liikenne- ja infra-alan osaamisen kehittämisfoorumi), jonka tavoitteena on aktivoida verkoston organisaatioita yhteistyöhön tällä saralla.

LIKE-projekti on Maarakennusalan neuvottelukunnan (MANK) alaisuudessa toimiva ja koko liikenne- ja infra-alan asiaa ajava projekti. LIKE verkottaa alan toimijat yhteiseen tekemiseen ja luo toimintamalleja alan koulutustilanteen edistämiseksi. Projektissa on mukana Liikenneviraston lisäksi etujärjestöjä (SKOL, Infra ry), palvelun tuottajia, palvelujen tilaajia, korkeakouluja, oppilaitoksia sekä tutkimuslaitoksia. LIKE-yhteistyöfoorumi aloitti toimintansa tänä vuonna.

Osaamisen kehittämisen lisäksi LIKEn tavoitteena on tukea liikennealan opiskelijoita käytännössä. Käytännön tuki voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että LIKE-verkoston avulla opiskelija voi löytää ensimmäisen opintovuoden jälkeisen kesätyö-/harjoittelupaikan. Lisäksi LIKE pyrkii toiminnallaan lisäämään oppilaitos-työelämä- ja viranomaisyhteistyöhön suunnitelmallisuutta, mutta myös saamaan uusimmat tutkimus- ja kehitystoiminnan tulokset nopeammin opetuksen osaksi.  

Lue lisää LIKE-projektista.

Oppilaitosyhteistyötä tehdään laajalla rintamalla

”LIKEn lisäksi teemme myös monipuolista osaamisen kehittämiseen tähtäävää yhteistyötä muun muassa Aalto-yliopiston, Hämeen Ammattikorkeakoulun (HAMK) sekä Kouvolan seudun rautatie- ja aikuiskoulutuskeskus (KRAO) kanssa”, kertoo ohjelmakoordinaattori Seppo Oinonen Liikennevirastosta.

Hyvä esimerkki tällaisesta yhteistyöstä on joukkoliikenteen täydennyskoulutusohjelma 2016, joka alkaa Hämeen Ammattikorkeakoulussa 27.10.2016.

”Liikennevirasto, Paikallisliikenneliitto, HSL, Kuntaliitto ja HAMK ovat yhdessä suunnitelleet tämän täydennyskoulutuksen tarjotakseen joukkoliikennesektorilla toimiville viranomaisille ja asiantuntijoille uutta tietoa ja osaamisen päivitystä”, sanoo koulutus- ja kehittämispäällikkö Seija Köning.

”Koulutus järjestetään toista kertaa ja sitä on kehitetty ensimmäisestä kerrasta saadun palautteen perusteella. Nyt alkavaan koulutukseen voi ilmoittautua 7.10.2016 saakka. Kaikki kiinnostuneet ilmoittautumaan, vielä ehtii mukaan!”

Lisätietoja:
LIKE ja oppilaitosyhteistyö: Seppo Oinonen, p. 029 534 3915 tai [email protected]

Joukkoliikenteen täydennyskoulutus: Seija Köning, p. 029 545 3697 tai [email protected]


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.