null
null Liikennevirastolle ESRIn SAG-palkinto

Liikennevirastolle ESRIn SAG-palkinto

Julkaistu 28.07.2016
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Liikennevirastolle myönnettiin arvostettu ESRI SAG-palkinto kesäkuun lopussa San Diegossa. Palkinto tuli paikkatiedon ennakkoluulottomasta käytöstä erilaisten palveluiden kehittämisessä.

Liikenneviraston tietojärjestelmien kehittämisyksikössä työskentelevä projektipäällikkö Hanna-Mari Miettinen kävi pokkaamassa pystin ESRI User Conferencissa.

”Prosessi menee niin, että eri maiden ESRI-edustajat ehdottavat omasta maastaan ehdokasta eli Suomen tapauksessa ESRI Finland”, Hanna-Mari kertoo ja jatkaa: ”Tämän jälkeen ESRIn työntekijät käyvät läpi kaikki ehdotukset ja loppukädessä perustaja Jack Dangermond valitsee henkilökohtaisesti voittajat.”

(Hanna-Mari ja Jack Dangermond kuvattuna palkintojenjakotilaisuudessa.)

”Saimme jo aiemmin keväällä ESRI Finlandin GIS-palkinnon. Molempien palkintojen perusteluissa todettiin, että virastomme on ennakkoluulottomasti ja innovatiivisesti alkanut kehittää uusia palveluita oman toimintansa tueksi ja valjastanut paikkatiedon keskeiseen rooliin alueilla, joissa sitä ei Suomessa ole vielä totuttu käyttämään”, Miettinen toteaa.


Uudistukset ovat ESRIn mukaan näkyneet hyvin monella eri toiminnan osa-alueella, kuten tietojen raportoinnissa, mobiilin kenttätiedon keruussa, joukkoistamisessa, reaaliaikaisen tiedon seurannassa ja analysoinnissa sekä sidosryhmäyhteistyössä.


Liikenneviraston kehittämiä paikkatietoa hyödyntäviä palveluita ovat muun muassa Liikennetilanne-palvelu, josta löytyy muun muassa tietoa liikenteen häiriöistä ja tietöistä sekä Baltice.org, josta voi etsiä laivojen sijaintitietoja tai tarkistaa esimerkiksi talvisin Itämeren jäätilanteen. Lisäksi muun muassa korjausvelkaohjelman valmistelussa ja julkaisussa käytettiin paikkatietosovelluksia laajasti.


ESRI on yhdysvaltalainen paikkatieto-ohjelmistoyritys, joka on toiminut jo vuodesta 1969. Yrityksellä on ympäri maailmaa edustajafirmoja, joihin mainittu ESRI Finland kuuluu. ESRI jakaa SAG-palkinnon joka vuosi.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Hanna-Mari Miettinen, p. 029 534 3601, [email protected]