null
null Liikennevirasto seilaa venemessuilla 12-21.2.2016

Liikennevirasto seilaa venemessuilla 12-21.2.2016

Julkaistu 11.02.2016
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Liikennevirasto osallistuu Vene Båt 2016 -messuille yhdessä Helsingin venepoliisin, Rajavartiolaitoksen, Tullin sekä Viestintäviraston kanssa Helsingin Messukeskuksessa 12–21.2.2016, viranomaisten yhteisosastolla 7a41. Viranomaisten toiminta ja tiivis yhteistyö vesillä takaavat, että merellä liikkuminen on veneilijöille mahdollisimman turvallista.

Liikennevirasto pitää huolta vesiväylien ja reittien navigointiturvallisuudesta. Turvallisen navigoinnin perustana ovat ajantasaiset merikartat. Ovathan sinunkin veneilykarttasi ajan tasalla?

Liikenneviraston merikartoitus julkaisee Suomen meri- ja järvialueelta painettuja sekä elektronisia merikarttoja, ja vastaa karttoihin liittyvän jatkuvan päivityspalvelun toiminnasta. Keväällä ilmestyvät uudet merikarttasarjat A (Viipuri-Helsinki) ja M (Savonlinna-Kuopio-Iisalmi). Karttasarjat sisältävät paljon uutta ja muuttunutta tietoa muun muassa väylistä ja turvalaitteista sekä uusia merenmittauksia. Nyt kannattaa päivittää merikartat alkavalle veneilykaudelle, sillä painettujen merikarttojen hinnat laskivat vuoden vaihteessa. Uusia entistä edullisempia merikarttoja myy kustantaja John Marine Oy jälleenmyyjineen.

Liikennevirasto huolehtii myös valtaosasta merikartoille merkityistä yleisistä kulkuväylistä. Vesiväylillä liikkuminen pyritään pitämään mahdollisena vaikeissakin olosuhteissa. Näin talvella jäänmurtopalvelut ovat näkyvä osa Liikenneviraston toimintaa. Liikenneviraston ylläpitämiin väyliin lukeutuu yhteensä noin 16 000 kilometrin verran rannikko- ja sisävesiväyliä, joilla on 25 000 merenkulun turvalaitetta. Näistä väylistä lähes puolet on ensisijaisesti veneilykäyttöön tarkoitettuja veneväyliä ja -reittejä.

Tervetuloa tutustumaan merenkulkuun ja merikarttoihin

Liikenneviraston pisteellä voit tutustua merikarttasarjoihin ja antaa palautetta merikartoista, väylistä ja kanavista. Messukeskuksen Galleria-käytävältä löytyy taas maailman suurin merikartta, joka on tehty Liikenneviraston merikartta 950:n pohjalta. Osastolta saat mukaasi myös uusimman Veneilyturvallisuus-lehden sekä perheen pienimmät voivat osallistua koululaisten meriaiheiseen kilpailuun.

Nähdään messuilla osastolla 7a41!

Liikennevirastolta on paikalla useita merenkulun asiantuntijoita kertomassa merikartoituksen, vesiväylänpidon sekä talvimerenkulun toiminnasta. Suosittelemme täsmäiskujen tekoa erityisesti seuraavina aikoina:

  • Kevään uudet merikarttasarjat sekä merikarttojen työsuunnitelmat
    pe 12.2. klo 10-14, la 20.2. klo 11-15:30,  su 21.2 klo 14-17, Jarmo Mäkinen, Suunnittelupäällikkö, Merikartoituspalvelut
  • Karttaplotterin valistunut käyttö pe 12.2. klo 10-14, ke 17.2. klo 11-20, Juha Tiihonen, Ryhmäpäällikkö, Merikarttaryhmä
  • Talvimerenkulku ja jäänmurtotoiminta ti 16.2. klo 15:30–20, pe 19.2. klo 14-18, Tuomas Taivi, Talvimerenkulun asiantuntija, Jukka Väisänen, Ylitarkastaja, Talvimerenkulku
  • Merenkulun turvalaitteet ja vikailmoitusten vastaanotto, la 20.2 klo 14–18, su 21.2. klo 10–17 Simo Kerkelä, Yksikön päällikkö, Meriväylien kunnossapito

Lisätietoa messuista ja aukioloajoista: www.venemessut.fi

www.liikennevirasto.fi/vesivaylat
www.twitter.com/liikennevirasto
www.facebook.com/liikenneverkossa