Takaisin

Liikennevirasto allekirjoitti sopimuksen Mt167 Lahden eteläisen sisääntulotien parantamisesta – työt käynnistyvät ensi viikolla

Liikennevirasto allekirjoitti sopimuksen Mt167 Lahden eteläisen sisääntulotien parantamisesta – työt käynnistyvät ensi viikolla

Julkaistu 05.05.2017

Liikennevirasto allekirjoitti 4.5.2017 noin 18 miljoonan euron arvoisen sopimuksen Mt167 Lahden eteläisen sisääntulotien parantamisesta Suomen Maastorakentajat Oy:n kanssa. Urakka on osa Vt 12 Lahden eteläinen kehätie -hankekokonaisuutta. 

Suomen Maastorakentajat toteuttaa maantien 167 parantamisen kokonaisurakkana Liikenneviraston ja Lahden kaupungin laadituttaman rakennussuunnitelman pohjalta. Työt maastossa käynnistyvät viikolla 19. Ensimmäisenä ovat vuorossa mittaustyöt sekä kiertotien rakentaminen.

”Maantien 167 parantaminen nelikaistaiseksi reilun kolmen kilometrin matkalla varmistaa sujuvan siirtymisen Lahden eteläisen kehätien ja Lahden itäpuolella kulkevan valtatien 4 välillä, toisin sanoen siirtymisen Orimattilan suuntaan”, kertoo projektipäällikkö Janne Wikström Liikennevirastosta.

Merkittävä sopimus Suomen Maastorakentajille

Vuonna 1987 perustettu Suomen Maastorakentajat Oy on perheyhtiö, joka on erikoistunut vaativien kohteiden rakentajaksi. Yhtiö työllistää suoraan noin 140 henkeä.

”Olemme todella iloisia Liikenneviraston meitä kohtaan osoittamasta luottamuksesta. Sopimus on meille merkittävä, ja tässä urakassa pääsemme hyödyntämään vuosikymmenien kuluessa syntynyttä infra- ja siltarakentamisen osaamistamme. Olen vakuuttunut, että tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa saamme aikaan parhaan mahdollisen lopputuloksen”, sanoo Maastorakentajien Pirkanmaan ja Hämeen aluejohtaja Vesa Nuora.

  

Sopimuksen allekirjoittivat Liikennevirastosta Projektien toteutus -osaston johtajan puolesta Lars Westermark (oik.) ja toimitusjohtaja Jukka Juola Suomen Maastorakentajista. Tilaisuudessa olivat mukana myös projektipäällikkö Janne Wikström (oik. seisomassa) Liikennevirastosta sekä aluejohtaja Vesa Nuora Suomen Maastorakentajista.

Vt12 Lahden eteläisen kehätien pohjatutkimukset käynnissä

Tulevan kehätien täydentävät pohjatutkimukset suorittaa Taratest Oy, joka voitti kilpailutukset sekä hankeosa 1A:n että 1B:n osalta.  Hankeosa 1A alkaa hankealueen rajalta Soramäestä ja jatkuu Okeroisten eritasoliittymän itäpuolelle ja hankeosa 1B puolestaan alkaa Okeroisten eritasoliittymän länsipuolelta ja päättyy hankealueen rajalle Kujalaan. Sopimuksen arvo on hankeosa 1A:n osalta noin 180 000 euroa ja 1B:n osalta 190 000 euroa. Pohjatutkimukset on aloitettu Okeroisten tulevan eritasoliittymän kohdalta ja niitä jatketaan kesän ajan.  

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Janne Wikström, Liikennevirasto, puh. 029 534 3600, janne.wikstrom@liikennevirasto.fi

Projekti-insinööri Juha-Pekka Hämäläinen, Liikennevirasto, puh. 029 534 3563,

juha-pekka.hamalainen@liikennevirasto.fi

Seuraa hanketta:

www.liikennevirasto.fi/vt12letke

www.facebook.com/vt12letke

Tilaa hankkeen uutiskirje

Seuraava uutiskirje ilmestyy kesä-heinäkuussa 2017.

Vt12 Lahden eteläinen kehätie -hankkeen tavoitteena on varmistaa sujuvampi ja turvallisempi liikenne valtatiellä 12 sekä edistää maankäytön ja elinkeinoelämän kehittymismahdollisuuksia koko Lahden seudulla. Hankekokonaisuuteen kuuluu valtatie 12 Lahden eteläisen kehätien rakentaminen ja maantien 167 Lahden eteläisen sisääntulotien parantaminen. Tavoiteaikataulun mukaisesti työt maantiellä 167 alkavat keväällä 2017 ja valtatien 12 osalta vuonna 2018.