Takaisin

Liikennemäärät olivat normaalia pienemmät perjantaina 18.9. – iltapäivän liikenteen ei odoteta ruuhkautuvan

Liikennemäärät olivat normaalia pienemmät perjantaina 18.9. – iltapäivän liikenteen ei odoteta ruuhkautuvan

Julkaistu 18.9.2015

Perjantain mielenilmaus ei aiheuttanut suuria ruuhkia tieliikenteessä. Aikainen aamu oli pääkaupunkiseudulla ja muualla Suomessa vilkas, mutta kokonaisuutena liikennemäärät tieliikenteessä ovat olleet normaalia perjantaita vähäisemmät.

- Pääosa aamun liikenteestä ajoittui klo 06:00-08:00 välille, jonka jälkeen liikenne hiljeni, kertoo Liikenneviraston Helsingin liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen.

Normaalisti Helsingin seudulla aamuliikenteessä tehdään noin 1,5 miljoonaa henkilömatkaa, joista kaksi kolmasosaa tehdään henkilöautoilla ja kolmasosa joukkoliikenteellä. Perjantaina jäi alustavan arvion mukaan pois yli puoli miljoonaa henkilömatkaa. Henkilömatkoja tehtiin osin kävellen, pyöräilen ja kimppakyydein normaalia enemmän.

Perjantain mielenilmaukseen osallistui eri arvioiden mukaan 20 000 – 30 000 henkilöä. Mielenilmaus sujui liikenteen kannalta hyvin eikä aiheuttanut ruuhkia lukuun ottamatta hetkellistä jonoutumista Helsingin kantakaupungissa. Helsingissä, kuten muuallakin isommilla kaupunkiseuduilla, katuverkon liikenne oli normaalia vähäisempi.

- Iltapäivän liikenteen ei odoteta ruuhkautuvan. Liikenne on alkanut hiljaisena klo 13 alkaen ja onnettomuuksia on ollut vähemmän kuin normaalina perjantaina, Jaatinen sanoo.

Perjantai-iltapäivän liikennetilannetta voi seurata Liikennetilanne-palvelustamme http://liikennetilanne.liikennevirasto.fi/.

Seuraa myös Twitter-tiliämme @Liikennevirasto.


reaktionapit