Takaisin

Liikennelabran yhteistyö kiinnostaa

Liikennelabran yhteistyö kiinnostaa

Julkaistu 20.11.2014

Viranomaisten ja yritysten yhteistyö laajenee entisestään uusien, Liikennelabran puitteissa tehtyjen sopimusten myötä. Uudentyyppisen yhteistyön tavoitteena on innostaa uusiin kokeiluihin laajasti liikennedataa hyödyntävällä sektorilla.

Trafin ja Liikenneviraston tuore sopimus Connected Car operaattori Helptenin kanssa avaa uutta ajoneuvoista kerättävää liikennetietoa sähköisten palveluiden kehittämiseen. Tietoa ei kerätä automaattisesti, vaan keruu perustuu aina käyttäjän suostumukseen ja vapaaehtoisuuteen.

"Tavoitteenamme on tukea älyliikenteen uusia ajattelumalleja ja innovaatioita kokeilujen kautta", kertoo Trafin Juha Kenraali: "Toivomme, että tämä Liikennelabran kokeiluhanke innostaisi myös uusia toimijoita tulemaan alalle ja toisi sille myös raikasta turbulenssia."

”Liikennevirasto tulee vielä vuoden 2014 aikana käynnistämään uuden hankinnan, liittyen ajantasaisiin ja anonymisoituihin liikenteen, sujuvuus- häiriö- ja kelitietoihin” Juuso Kummala Liikennevirastosta täydentää.

Trafi anonymisoi hankitut tiedot muiden viranomaisten ja tutkimuslaitosten käyttöön. Kokeilun ansiosta myös muilla toimijoilla on mahdollisuus tehdä sopimuksia tiedon käytöstä suoraan tiedon omistavan yrityksen kanssa mm. rajapintasovellusten kautta. Tavoitteena on, että eri puolilla muodostuvaa liikennedataa saataisiin uusien palveluiden käyttöön, ja toimijoilla olisi aikaisempaa paremmat mahdollisuudet yhdistellä dataa eri lähteistä ja tarjota loppukäyttäjille laadukkaampia liikkumisen palveluja.
 

 


reaktionapit