Hyppää sisältöön

Liikennekatkoilla laatua huoltotöihin: Pääradan kunnossapitotyöt vaikuttavat junaliikenteeseen arkipäivinä

Julkaistu 5.2.2021 10.39

 

Tampere-Riihimäki-rataosuudella tehdään vaihteiden huoltotöitä ja sähköratatöitä poikkeuksellisesti liikennekatkoissa. Ensimmäiset liikennekatkot ovat 8.–28.2.2021.

Tyypillisesti säännölliset huollot tehdään junaliikenteen seassa, mutta pääradan liikenne on nykyisin niin tiheää, että töille tarvitaan erilliset työraot. Tampereen ja Riihimäen välisen radan huoltotöitä tehdään tänä vuonna suunnitelluissa liikennekatkoissa. Tämä merkitsee, että useita junavuoroja on peruttu arkipäiviltä.

Haitat matkustajille pyritään kuitenkin pitämään mahdollisimman vähäisinä. Katkojen aikana pystytään havaitsemaan alkavia vikoja ennakolta ja samalla varmistetaan laadukas huoltotyö sekä turvalliset työolosuhteet. Vaihteiden ja sähköradan säännöllisillä huolto- ja korjaustöillä varmistetaan täsmällistä ja häiriötöntä junaliikennettä.

Ensimmäiset katkot helmikuussa

Liikennekatkojen suunnittelu tehdään yhdessä rautatieliikenteen harjoittajien kanssa. Katkot ajoittuvat kolmelle peräkkäiselle viikolle helmikuussa, toukokuussa, elokuussa ja marraskuussa yhteensä 60 päivän ajan.

Helmikuun katkot alkavat ensi viikolla ja junia on ratatöiden takia peruttu arkipäivinä kolmen viikon ajan 8.–28.2.2021. Lähiliikenteen junavuorot Riihimäen ja Tampereen väliltä on korvattu arkisin klo 10-14 kokonaan busseilla. Lisäksi osa vuoroista korvataan busseilla Riihimäen ja Tampereen väliltä, mutta ajetaan normaalisti junalla Helsingin ja Riihimäen välillä.

Tarkemmista vaikutuksista henkilöliikenteeseen ja lähijunaliikenteeseen löytyy tietoa VR:n sivuilta vr.fi. Perutut junavuorot ja korvaavien bussien pysäkit sekä aikataulut löydät täältä: https://www.vr.fi/korvaavat-bussit.

Lisätietoja:

Väylävirasto, kunnossapito-osaston johtaja Magnus Nygård p. 029 534 3576

VR media desk 029 434 7123