Takaisin

Lielahti–Kokemäki-hankkeen maastotutkimukset ja -mittaukset käynnistyivät

Lielahti–Kokemäki-hankkeen maastotutkimukset ja -mittaukset käynnistyivät

Julkaistu 30.9.2011

Lielahden ja Kokemäen välisen radan perusparannuksen suunnitteluun liittyvät valmistelevat työt on aloitettu tällä viikolla. Suunnittelualueella tehdään maaperätutkimuksia, mittauksia ja mittaustöihin liittyviä raivaustöitä. Maastossa liikkuu sekä työntekijöitä että kalustoa, kuten mittamiehiä, metsureita ja kaivinkoneita.

Työt aloitettiin Lielahti–Nokia-väliltä, josta edetään kohti Kokemäkeä. Ensimmäisen kohteen työt kestävät arviolta kahdesta kolmeen viikkoon. Jatkoaikataulu tarkentuu työn edetessä. Koko alueella tehdään samanaikaisesti myös tavanomaisia jatkuvia kunnossapitotöitä.

Suunnitelmaan voi vaikuttaa

Liikennevirasto on kuuluttanut Lielahti–Kokemäki-rataosuuden ratasuunnitelman laatimisesta alueen lehdissä (21.9. ja 22.9.2011) sekä kuntien ilmoitustauluilla. Suunnittelualueen kiinteistön omistajilla ja muilla asianosaisilla on oikeus olla tutkimuksissa mukana ja lausua mielipiteensä asiasta sekä osallistua suunnitelmien valmisteluun.

Suunnittelun aikana järjestetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana yleisötilaisuuksia. Yleisötilaisuuksista tiedotetaan sekä hankkeen verkkosivuilla että alueen lehdissä.

Lielahti–Kokemäki-hanke Liikenneviraston pilottikohde allianssimuotoisesta toteutuksesta. Hanke toteutetaan yhteistyössä VR Track Oy:n kanssa.


reaktionapit