Takaisin

Laihian kohdan tiehanke etenee siltatöillä

Laihian kohdan tiehanke etenee siltatöillä

Julkaistu 17.01.2017


Vt 3 ja vt 18 parantaminen Laihian kohdalla -hanke etenee alkuvuodesta alkaen kahden teräsbetonisillan paalulaattojen paalutuksella ja rakentamisella sekä kahden putkisillan rakentamisella.

 

Laihian kohdan tiehankkeessa rakennetaan yhteensä seitsemän siltaa, joista kahden sillan paalulaattojen teräsbetonipaalujen paalutus käynnistyy tammikuussa 2017 viikolla 3. Ensimmäinen paalutuskohde on valtatie 3:n uuden Maunulan eritasoliittymän teräsbetonisilta, joka sijoittuu Maunulantien läheisyyteen. Toisena paalutuskohteena on Ratikylän eritasoliittymän teräsbetonisilta, joka sijoittuu valtatie 18:n uudelle linjaukselle junaradan läheisyyteen uudelle Ratikylänkadulle. Paalutus kestää yhteensä kaksi kuukautta, ja helmikuussa aloitetaan siltojen rakentaminen, joka kestää 4–5 kuukautta.

 

Maunulan eritasoliittymän työmaa-alueella on parhaillaan rakenteilla myös kaksi putkisiltaa. Toinen rakennettavista silloista on Maunulantien vierellä ja toinen sijoittuu Maunulantien ja Potilantien puoliväliin. Putkisillat valmistuvat maaliskuun aikana.

 

Tämänhetkiset työvaiheet eivät aiheuta uusia liikennejärjestelyjä. Paalutus aiheuttaa kohteiden läheisyydessä lieviä ja vaarattomia melu- ja tärinähaittoja. Tärinäseurantaa varten paalutuskohteiden lähimpiin kiinteistöihin toimitetaan tärinämittarit viikon 3 aikana.

 

Uusittu valtatie 3 otetaan liikenteelle käyttöön vuoden 2017 loppuun mennessä ja valtatie 18:n uusi linjaus vuoden 2018 loppuun mennessä. Tämänhetkisen arvion mukaan hanke valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2019 loppuun mennessä.

 

 

Lisätietoja medialle: 

Liikennevirasto
Projektipäällikkö Ari Mäkelä, p. 029 534 3567, ari.makela@liikennevirasto.fi 
 

Skanska Infra Oy
Projektipäällikkö Timo Kujanpää, p. 050 544 7110, timo.kujanpaa@skanska.fi 


Hanke verkossa:
www.liikennevirasto.fi/vt3laihia, www.facebook.com/vt3vt18Laihia

Vt 3 ja vt 18 parantaminen Laihian kohdalla -hankkeella parannetaan liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta valtateiden 3 ja 18 solmukohdassa Laihialla. Hankkeessa rakennetaan noin 2 km uutta valtatietä ja parannetaan noin 2,4 km nykyistä sekä rakennetaan kolme eritasoliittymää. Lisäksi kevyt liikenne saa uusia, aiempaa turvallisempia väyliä ja melusuojauksia rakentuu noin 2 km ja uusia siltoja seitsemän. Hankkeen tilaaja on Liikennevirasto ja pääurakoitsija Skanska Infra Oy. Hanke on Liikenneviraston ja Laihian kunnan yhteisrahoitteinen, ja se valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä. 


reaktionapit