Takaisin

Lahden uuden eteläisen kehätien rakennustyöt käyntiin täydellä painolla – merkittäviä liikennejärjestelyjä tiedossa Uudenmaankadun ja eteläisen kehätien työmaa-alueilla

Lahden uuden eteläisen kehätien rakennustyöt käyntiin täydellä painolla – merkittäviä liikennejärjestelyjä tiedossa Uudenmaankadun ja eteläisen kehätien työmaa-alueilla

Julkaistu 30.05.2018

Lahden eteläisen kehätien rakentamisen tahti tiivistyy ensi viikolla koulujen loputtua, ja tiedossa on lukuisia liikennejärjestelyjä. Liikennejärjestelyt aiheuttavat merkittävää haittaa sekä ajoneuvo- että kevyelle liikenteelle, ja matka-aikojen pitenemiseen kannattaa varautua.

Uudet liikennejärjestelyt otetaan pääosin käyttöön keskiviikkona 6.6. 2018, ja ne koskevat sekä ajoneuvoliikennettä että kävelyn ja pyöräilyn yhteyksiä.

 

 

Launeen ylikulkukäytävä puretaan tiistain 5.6. ja keskiviikon 6.6. välisenä yönä, ja liikenne Uudenmaankadulla pysäytetään kokonaan purkutyön ajaksi (kartan kohta 1). Liikenne ohjataan kulkemaan väliaikaisesti Ajokadun kautta. Lähimmät kävelyn ja pyöräilyn alikulut Uudenmaankadun puolelta toiselle ovat Tasangonpolun ja Varakadun kohdalla (kartan kohdat 5).

Kun Launeen ylikulkukäytävä on aamuun mennessä purettu, Ajokatu suljetaan 6.6. lähtien kokonaan (kartan kohta 2) liikenteeltä vähintään yhdeksän kuukauden ajaksi kehätien ylittävän sillan rakentamisen takia.

Patomäentie suljetaan liikenteeltä 6.6., eikä Patomäen kenttä ole käytössä (kartan kohta 3).

Lisäksi Luhdantaustankatu katkaistaan ajoneuvoliikenteeltä 6.6., mutta kohteessa säilyy kävelyn ja pyöräilyn yhteys (kartan kohta 4).

Kesä-heinäkuussa myös Apilakatu (kartan kohta 6) suljetaan kaikelta liikenteeltä, ja korvaava kävelyn ja pyöräilyn alikulkuyhteys kulkee nykyiseen reittiin nähden lännempänä (kartan kohta 7).

Työmaa-alueen kohdalla kulkee kävelyn ja pyöräilyn alikulkuyhteys myös Kaisankadulta Jyrkänkadulle (kartan kohta 8).

Katujen sulkemiset vaikuttavat myös bussiliikenteeseen Launeen alueella. Poikkeusreiteistä löytyy lisätietoa Lahden Seudun Liikenteen tiedotteesta.

Joutjärven liittymä ja maantie 140 suositeltavia reittejä Lahteen 

Uudenmaankadun liikennejärjestelyistä on merkittävää haittaa liikenteelle, ja matka-ajat saattavat pidentyä.

”Suosittelemme Lahden keskustaan suuntaavia käyttämään Uudenmaankadun sijaan joko Lahden itäistä eli Joutjärven liittymää tai maantietä 140”, sanoo projektijohtaja Janne Wikström Liikennevirastosta.

Lisätiedot:

Projektijohtaja Janne Wikström, Liikennevirasto, puh. 029 534 3600, janne.wikstrom@liikennevirasto.fi

Projektipäällikkö Juha-Pekka Hämäläinen, Liikennevirasto, puh. 029 534 3563, juha-pekka.hamalainen@liikennevirasto.fi

Seuraa hanketta:

www.liikennevirasto.fi/vt12letke
www.facebook.com/vt12letke
www.twitter.com/vt12letke (@Vt12Letke)
 

Vt12 Lahden eteläinen kehätie -hankkeen tavoitteena on varmistaa sujuvampi ja turvallisempi liikenne valtatiellä 12 sekä edistää maankäytön ja elinkeinoelämän kehittymismah­dollisuuksia koko Lahden seudulla. Hankekokonaisuuteen kuuluu valtatie 12 Lahden eteläisen kehätien rakentaminen ja maantien 167 Lahden eteläisen sisääntulotien parantaminen. Työt maantiellä 167 alkoivat keväällä 2017 ja valtatien 12 osalta keväällä 2018.


reaktionapit