Takaisin

Kysy mitä vain veneilystä – viranomaiset somessa perjantaina

Kysy mitä vain veneilystä – viranomaiset somessa perjantaina

Julkaistu 24.6.2013

Pelastusliivit, äyskäri ja mela – mitä muuta mukaan? Riittääkö, että tunnistan poijun, viitan ja reunamerkin? Miksi juuri katsomani yhden paikan paikallissääennuste ei pätenytkään venematkalla? Mitä teen, jos näen veneilyonnettomuuden? Mikä on meripelastuksen numero tai meri-VHF:n kutsukanava? Kenelle soitan sisävesillä hätätilanteessa? Mitä tarkoittaa kipparin vastuu? Voinko lähteä aalloille saunalautalla tai itse rakentamallani veneellä?

Viranomaiset ja vesiturvallisuusorganisaatiot jalkautuvat Facebookiin ja Twitteriin viikonloppua vasten perjantaina 28.6. kello 14–18, jolloin sana on vapaa veneilystä ja vesillä liikkumisesta yleensä. Olitpa sitten kaiken kokenut veneilijä, vasta lajista innostunut noviisi tai muuten vain veden äärellä viihtyvä, tule mukaan kysymään ja kommentoimaan. Tempauksen tavoitteena on jakaa tietoa turvallisesta veneilystä ja vesillä liikkumisesta mahdollisimman laajalle.

Keskustelua käydään Facebookissa osoitteessa facebook.com/elakoon sekä Twitterissä osoitteessa twitter.com/meteorologit  ja hashtagin #vesiturva alla perjantaina 28.6. neljän tunnin ajan kello 14–18. Kysymyksiä voi jättää myös etukäteen koko viikon.

Lähetä kuva ihastuttavista tai vihastuttavista tilanteista vesiltä – parhaat kuvat palkitaan!

Lähetä meille hauskoja, mieleenpainuvia tai muuten vaan kuvaamisen arvoisia tilanteita vesiltä – paras kuva palkitaan. Kuvia voi lähettää koko viikon ajan osoitteeseen facebook.fi/elakoon ja Twitteriin hashtagilla #vesiturva.

Linkkejä turvalliseen veneilyyn:
www.trafi.fi/veneily
ilmatieteenlaitos.fi/merisaa-ja-itameri
www.viisaastivesilla.fi
facebook.com/viisaastivesilla
www.raja.fi/ohjeita/ohjeita_veneilijoille

http://www.liikennevirasto.fi/vesivaylat/vesiliikennemerkit


reaktionapit