null
null Kysely avattu: Millainen on tulevaisuuden asema ja sen lähiseutu?

Kysely avattu: Millainen on tulevaisuuden asema ja sen lähiseutu?

Julkaistu 21.09.2017
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Miltä tulevaisuuden asema näyttää ja tuntuu? Millaisella asemalla viihtyisit ja mitkä palvelut olisivat käteviä matkan varrella? Valtakunnallinen asemanseutujen kysely on avattu verkossa ja se on avoin kaikille 20.10. saakka.

"Toivomme matkustajien ja asukkaiden apua visioimaan tulevaisuuden asemanseutua, jollaista ei ehkä vielä ole olemassakaan. Vastaajat voivat myös miettiä itselleen tuttua asemaa ja ideoida, mikä tekisi siitä paremman", sanoo erityisasiantuntija Suvi Anttila ympäristöministeriöstä.

Tavoitteena vähähiilisyys

Kyselyn tavoitteena on saada rakennusaineita monimuotoisten ja vähähiilisten asemanseutujen kehittämiseen. Sen avulla haetaan erityisesti eväitä uudentyyppisten liikkumisen, innovatiivisten palvelujen ja uuden liiketoiminnan kehittämiseen sekä näkökulmia asemanseutujen täydennysrakentamiseen.

"Haluamme kehittää matkustajien, asukkaiden ja elinkeinoharjoittajien kanssa asemanseuduista houkuttelevia, vetovoimaisia paikkoja, jotka palvelevat mahdollisimman hyvin. Viihtyisä asema houkuttelee lisää käyttäjiä ja kuljettaa kohti vähähiilisempää arkea", liikennejärjestelmäasiantuntija Anna Saarlo Liikennevirastosta kertoo.

Ilmastolain ilmastosuunnitelma ja kansallinen energia- ja ilmastostrategia vuoteen 2030 asettavat liikenteelle kunnianhimoiset tavoitteet. Liikenteen päästöjä vähentää vuoteen 2030 mennessä jopa 50 % verrattuna vuoden 2005 päästöihin. Pitkän aikavälin tavoitteena on hiilineutraalius eli koko liikennejärjestelmästä on tehtävä lähes päästötön.

”Tässä työssä asemanseudut ovat erittäin tärkeitä, sillä niistä kehitetään solmukohtia vähähiiliselle liikkumiselle ja palveluille, mikä helpottaa asukkaita tekemään kestäviä valintoja arjessaan”, projektipäällikkö Pia Tynys Helsingin seudun ympäristöpalveluista kertoo. 

Vastaa kyselyyn

Toivomme nyt sinun apuasi - laita visiointilasit päähän ja sukella kyselyyn:

www.asemanseutu.fi/kysely

Viimeistään 27.9. kyselyyn tulee mahdollisuus vastata myös ruotsiksi tai englanniksi.

Liikkujan viikko

Kyselyn julkaiseminen on samalla yksi Liikkujan viikon tempauksista. Kansainvälisen Liikkujan viikon teema on tänä vuonna vähäpäästöinen, yhteiskäyttöinen ja älykäs liikenne. Liikkujan viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain 16.–22.9.

Kyselyn toteuttajat

Kyselyn toteuttavat Liikennevirasto, Helsingin seudun ympäristöpalvelut, Tekes, Ympäristöministeriö sekä MAL-verkosto.

Tiedotamme kyselyn tuloksista osana asemanseutuverkoston työtä vuoden loppuun mennessä. Tuloksia hyödynnetään asemanseutujen kehittämistyössä.

Lisätietoja kyselystä:

erityisasiantuntija Suvi Anttila, Ympäristöministeriö, p. 0295 250 208, [email protected]

projektipäällikkö Pia Tynys, Helsingin seudun ympäristöpalvelut, p. 050 575 6432, [email protected]

liikennejärjestelmäasiantuntija Anna Saarlo, Liikennevirasto, p. 0295 34 3921, [email protected]

erikoissuunnittelija Kati-Jasmin Kosonen, maankäytön, asumisen ja liikenteen yhteistyöverkosto MAL-verkosto, p. 040 195 2852, [email protected]

ohjelmapäällikkö Markku Koponen, Tekes, p. 029 50 55646, [email protected]