Hyppää sisältöön

Kutsu yleisötilaisuuteen: Valtatien 4 parantaminen Kevätlahden liittymän kohdalla, Äänekoski, tiesuunnitelma Valtatien 4 parantaminen välillä Kevätlahdentie-Petomäentie, Äänekoski, tiesuunnitelma

Keski-Suomen ELY-keskus laatii liikennejärjestelmästä ja maanteistä annetun lain (LjMTL, 503/2005) mukaisia tiesuunnitelmia ”Valtatien 4 parantaminen Kevätlahden liittymän kohdalla, Äänekoski” ja ”Valtatien 4 parantaminen välillä Kevätlahdentie-Petomäentie, Äänekoski”. 

Valtatien 4 parantaminen Kevätlahden liittymän kohdalla, Äänekoski - suunnitelman tavoitteena on parantaa valtatien turvallisuutta ja sujuvuutta toteuttamalla eritasoliittymä Kevätlahdentien ja Mämmentien liittymään. Suunnitelma sisältää myös jalankulku- ja pyöräily-yhteyksiä, pysäkki- ja yksityistiejärjestelyjä, melusuojauksia sekä riista-aidat. Suunnitelma on ollut kertaalleen nähtävillä ja lausuntokierroksella keväällä 2019. Tämän jälkeen suunnitelmaan on tehty vielä merkittäviä muutoksia, minkä vuoksi se esitellään yleisölle uudelleen ja laitetaan myöhemmin uudelleen nähtäville.

Valtatien 4 parantaminen välillä Kevätlahdentie-Petomäentie, Äänekoski – suunnittelu on käynnistynyt tammikuussa 2021.  Suunnitelman tavoitteena on parantaa valtatien turvallisuutta ja sujuvuutta toteuttamalla tieosuudelle keskikaiteellinen ohituskaista etelän suuntaan ja sen edellyttämät rinnakkaistie- ja yksityistiejärjestelyt, melusuojaukset sekä riista-aidat.

Suunnitelmista järjestetään kaikille avoin virtuaalinen yleisötilaisuus
Microsoft Teams-palvelun kautta:

Aika: to 8.4.2021 klo 17.00 - 19.00
Paikka Liity kokoukseen napsauttamalla tätä

Tilaisuudessa esiteltävät suunnitelmaluonnokset ovat ladattavissa verkosta oheisen linkin kautta viimeistään kahta päivää ennen yleisötilaisuutta: 
https://vaylavirasto.sharefile.eu/d-s968adb2ed1d940b184780e01bcf91431

Tilaisuuden mahdollinen nauhoite sekä esittelyaineistot lisätään samaan paikkaan tilaisuuden jälkeen.  

Suunnitelmaluonnoksista voi esittää mielipiteitä tilaisuudessa ja sen jälkeen. Luonnoksia koskevia vapaamuotoisia huomioita ja mielipiteitä toivotaan kahden viikon sisällä yleisötilaisuudesta. 

Keski-Suomen ELY-keskus käsittelee suunnitelmaan laatimiseen liittyen tarpeellisia henkilötietoja. Halutessasi tietää tarkemmin väyläsuunnittelun tietosuojakäytänteistä, tutustu verkkosivujen tietosuojaosioon osoitteessa: www.ely-keskus.fi/tietosuoja.

Kutsu on julkaistu tietoverkossa Keski-Suomen ELY-keskuksen verkkosivuilla 29.3.2021

Lisätietoja suunnitelmista antaa: 
Keski-Suomen ELY-keskus, projektipäällikkö Soili Katko, p. 0295 024 010, sähköposti [email protected]

Destia Oy, projektipäällikkö Pekka Karhinen, p.040 557 6170, 
sähköposti [email protected]

Tervetuloa!

Keski-Suomen ELY-keskus
 

Julkaistu 29.03.2021