Hyppää sisältöön

Kutsu medialle: Aurora Summit 2018 kokoaa automaattisen liikenteen huippuasiantuntijat Olokselle 16.-17.1.2018

Julkaistu 19.12.2017

Suomessa ja maailmalla otetaan lupaavia askeleita kohti älyliikennettä. Miten varmistetaan turvallinen automaattiliikenne myös vaikeissa sääoloissa? Automatisoidun liikenteen kehittäjät, tutkijat, sääntelijät ja infran rakentajat kokoontuvat Olokselle seuraamaan automaattisen liikenteen ratkaisujen testausta ja vastaamaan haasteeseen.

Oloksella ratkotaan, miten maailmalla tartutaan automaation mukanaan tuomiin mahdollisuuksiin niin väylänpidon kuin logistiikan kilpailukyvyn näkökulmasta, miten sopeutumista nopeutetaan lainsäädännöllä sekä mitä uusia teknologioita autoteollisuus, komponenttivalmistajat ja sovelluskehittäjät ovat tuomassa markkinoille.

Toivotamme median edustajat tervetulleeksi Aurora Summittiin!

”Aurora Summitissa perataan eri tulokulmista, miten automaattiajamiseen liittyvät lupaukset turvallisesta ja kustannustehokkaasta liikkumisesta käytännössä lunastetaan myös talvella”, sanoo Auroran verkostojohtaja Reija Viinanen. ”Suomen vahvuutena on, että kehitämme älykkäästä liikenteestä toimivaa kaikissa olosuhteissa sekä maalla että merellä. Automaattinen ajaminen on sallittu Suomessa julkisilla teillä ja haastavat olosuhteet se erikoisalue, jossa Suomella on vahva osaaminen ja sopivat testialueet omasta takaa.”

Autonomisen autoliikenteen osalta pääteemoja, kuten turvallisuutta ja autoteollisuuden valmiuksia esittelevät mm. Volvo, Renault, Nissan, Denso ja V-Traffic. Paikalla on automaattiautoista Juto (Sensible4) ja Martti (VTT), jotka samalla tekevät koeajoja alueella.

Merenkulun automatisaatiosta, arktisen alueen yhteistyöstä merellä, turvallisesta navigoinnista ja älykkään meriliikenteen tavoitteista ovat puhumassa mm. Rolls Roycen, US Navyn ja Euroopan meriturvallisuusviraston edustajat.

Alueella on käynnissä myös Arctic Challenge, jossa etsitään käytännön ratkaisuja tieliikenteen automaatioon ja älykkääseen infrastruktuuriin arktisissa olosuhteissa.

Medialla on mahdollisuus seurata puheenvuoroja, keskusteluja ja teknisiä demoja tiistaina 16.1. ja keskiviikkona 17.1. Haastatteluille on varattu aikaa 16.1.2018 päivän päätteeksi klo 17.30-18.30.

Tilaisuuden tarkempi ohjelma liitteenä, pidätämme oikeudet muutoksiin.

Tervetuloa!

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Viestintäpäällikkö Hanna Ackley [email protected]

Seuraa Aurora Summitia jo ennalta twitterissä hashtagilla #AuroraSummit2018

Liitteet

 

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta