Hyppää sisältöön

Kupittaa–Turku-ratahanke: Nummen alikulkusilta puretaan viikolla 22

Julkaistu 8.5.2023 9.35

Nummen alikulkusilta puretaan 30.5.–2.6.2023 neljänä vuorokautena päivin ja öin. Osa Helsinginkadusta suljetaan ajoneuvoliikenteeltä purkutyön ajaksi. Purkamisen jälkeen alkaa uuden alikulkusillan rakentaminen.

Nummen alikulkusillan purkutyöt alkavat aikaisintaan maanantain ja tiistain välisenä yönä klo 00.00, ja ne jatkuvat perjantaihin 2.6. asti. Sillan purkamisesta aiheutuu melua ympäristöön. Sillan purkutyöt on tehtävä läpi vuorokauden, jotta työstä koituva liikennehaitta saadaan minimoitua. Pahoittelemme alueen asukkaille aiheutuvaa häiriötä ja kiitämme kärsivällisyydestä.

Helsinginkatu suljetaan ajoneuvoliikenteeltä purkutyön ajaksi välillä Assistentinkatu–Suntiontie. Ajoneuvoliikenteen kiertoreitti kulkee Aninkaistenkadun ja Puistokadun kautta. Lisäksi Helsinginkadun viereinen Kairispolku suljetaan välillä Pispalantie–Assistentinkatu uuden alikulkusillan valmistumiseen asti. Jalankulun ja pyöräilyn kiertoreitti kulkee Nummenrannassa Helsinginkadun, Aurajoenrannan ulkoilupolun sekä rautatien myötäisesti.

"Purkamisen jälkeen alkaa uuden, aiempaa leveämmän alikulkusillan rakentaminen. Uusi silta mahdollistaa kaksoisraiteen rakentamisen Kupittaan ja Turun rautatieasemien välille”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Erkki Mäkelä
 
 
Kartta moottoriajoneuvoliikenteen muutoksista Helsinginkadulla
 
 
Kartta jalankulun ja pyöräilyn reiteistä Aurajoen varrella
 

Lisätiedot:
Väylävirasto, projektipäällikkö Erkki Mäkelä, p. 029 534 3822, [email protected]
Rejlers Finland Oy, rakennuttajakonsultti Olli Rantanen, p. 040 766 6088, [email protected]
GRK Infra Oyj, työmaapäällikkö Ville Lonka, p. 040 829 0089, [email protected] 

Seuraa hanketta: 
https://vayla.fi/kupittaa-turku-ratahanke
www.facebook.com/KupittaaTurkuratahanke 

Kupittaa–Turku-ratahankeen tavoitteena on parantaa ja sujuvoittaa raideliikennettä koko Varsinais-Suomessa ja Rantaradalla. Lisäksi hanke mahdollistaa osaltaan Helsinki–Turku nopean junayhteyden toteuttamisen. Ratapihoilla tehtävien muutostöiden ansiosta Turun asemanseudulla vapautuu maata alueen kehittämiseen ja rautatieaseman henkilölaiturialueen turvallisuus ja esteettömyys paranevat. Hankkeen rakennustyöt sijoittuvat vuosille 2021–2026.  Hanke on saanut tukea Euroopan unionilta sekä suunnitteluun että rakentamiseen.

EU logo ja teksti: Euroopan unionin osarahoittama

Tämän julkaisun sisällöstä vastaa yksin Väylävirasto, eikä se välttämättä vastaa Euroopan unionin mielipidettä.

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta