Hyppää sisältöön

Kupittaa–Turku-ratahanke: Muutoksia jalankulun ja pyöräilyn reitteihin Aurajoen varrella

Julkaistu 28.10.2022 15.15

Siltatyömaa on muuttanut jalankulun ja pyöräilyn reittejä Aurajoen varrella Lonttisissa. Kiertoreitit ovat käytössä kesään 2024 asti. 

Jalankulun ja pyöräilyn reitit Aurajoen varrella.

Aurajoen varrella rakennetaan siltojen maatukia, rantaluiskan tukiseiniä ja uusia jalankulun ja pyöräilyn reittejä. Tämän vuoksi jalankulun ja pyöräilyn reitteihin on tullut muutoksia. 

– Työalueet ovat erittäin ahtaita, ja käytämme rakentamisessa isoja työkoneita. Kiertoreitit ovat välttämättömiä, jotta työ voidaan tehdä turvallisesti, kertoo hankkeen projektipäällikkö Erkki Mäkelä Väylävirastosta. 

Jalankulun ja pyöräilyn reitit ovat käytössä kesään 2024 asti lukuun ottamatta nykyisen ratasillan ja Raunistulan sillan väyliä. Jalankulun ja pyöräilyn reitti siirtyy nykyiseltä ratasillalta Raunistulan työsillalle vuoden 2023 alussa, kun ratasillan purkaminen alkaa. Raunistulan työsillalta jalankulku ja pyöräily ohjataan uudelle Raunistulan jalankulun ja pyöräilyn sillalle syksyllä 2023, kun silta on valmis.

Lisätiedot:
Väylävirasto, projektipäällikkö Erkki Mäkelä, p. 029 534 3822, [email protected]
GRK Infra, työmaapäällikkö Ville Lonka, p. 040 829 0089, [email protected] 

Seuraa hanketta: 
https://vayla.fi/kupittaa-turku-ratahanke
www.facebook.com/KupittaaTurkuratahanke 

Kupittaa–Turku-ratahankeen tavoitteena on parantaa ja sujuvoittaa raideliikennettä koko Varsinais-Suomessa ja Rantaradalla. Lisäksi hanke mahdollistaa osaltaan Helsinki–Turku nopean junayhteyden toteuttamisen. Ratapihoilla tehtävien muutostöiden ansiosta Turun asemanseudulla vapautuu maata alueen kehittämiseen ja rautatieaseman henkilölaiturialueen turvallisuus ja esteettömyys paranevat. Hankkeen työt ajoittuvat vuosille 2021–2024. Euroopan Unioni tukee Väyläviraston, Turun kaupungin ja VR:n yhteistyönä toteuttamaa hankkeen suunnitteluvaihetta 6,3 miljoonalla eurolla. 

Tämän julkaisun sisällöstä vastaa yksin Väylävirasto, eikä se välttämättä vastaa Euroopan Unionin mielipidettä.

Liitteet