Hyppää sisältöön

Kupittaa–Turku-ratahanke: Jalankulun ja pyöräilyn reitti siirtyy Aurajoen ratasillalta Raunistulan työsillalle

Julkaistu 22.12.2022 9.10

Jalankulkijat ja pyöräilijät ohjataan Aurajoen ratasillalta Raunistulan työsillalle, sillä ratasiltaa aletaan purkaa. Kiertotie on käytössä vuoden 2023 alusta kesään 2024 asti. 
 

Jalankulun ja pyöräilyn reitti siirtyy Aurajoen nykyiseltä ratasillalta Raunistulan työsillalle viikolla 1, kun ratasiltaa aletaan purkaa. Purkaminen aloitetaan valmistelevilla töillä, ja varsinaiset purkutyöt alkavat tammikuun lopussa. 

Raunistulan työsillalta jalankulku ja pyöräily ohjataan uudelle Raunistulan jalankulun ja pyöräilyn sillalle, kun silta valmistuu. 

Kartta, joka osoittaa jalankulun ja pyöräilyn reitit Aurajoen varrella.

Lisätiedot: 
Väylävirasto, projektipäällikkö Erkki Mäkelä, p. 029 534 3822, [email protected]
GRK Suomi Oy, työmaapäällikkö Ville Lonka, p. 040 829 0089, [email protected]

Seuraa hanketta: 
https://vayla.fi/kupittaa-turku-ratahanke
www.facebook.com/KupittaaTurkuratahanke 

Kupittaa–Turku-ratahankeen tavoitteena on parantaa ja sujuvoittaa raideliikennettä koko Varsinais-Suomessa ja Rantaradalla. Lisäksi hanke mahdollistaa osaltaan Helsinki–Turku nopean junayhteyden toteuttamisen. Ratapihoilla tehtävien muutostöiden ansiosta Turun asemanseudulla vapautuu maata alueen kehittämiseen ja rautatieaseman henkilölaiturialueen turvallisuus ja esteettömyys paranevat. Hankkeen rakennustyöt sijoittuvat vuosille 2021–2026.  Hanke on saanut tukea Euroopan unionilta sekä suunnitteluun että rakentamiseen.

EU logo ja teksti: Euroopan unionin osarahoittama

Tämän julkaisun sisällöstä vastaa yksin Väylävirasto, eikä se välttämättä vastaa Euroopan unionin mielipidettä.

Liitteet