Hyppää sisältöön

Kupittaa–Turku-ratahanke: Jalankulun ja pyöräilyn reitit muuttuvat Nummenrannassa

Julkaistu 4.11.2022 12.57

Nummenrannan jalankulun ja pyöräilyn reitit muuttuvat siltatyömaan takia. Kiertotiet ovat käytössä kesään 2024 asti. 

Jalankulun ja pyöräilyn reitit Aurajoen varrella

Nummenrannan jalankulun ja pyöräilyn reitit muuttuvat alkuviikolla 45. Reitteihin tulee muutoksia, sillä Aurajoen varrella rakennetaan siltojen maatukia, rantaluiskan tukiseiniä ja uusia jalankulun ja pyöräilyn reittejä. 

Työalueet ovat erittäin ahtaita, ja rakentamisessa käytetään isoja työkoneita. Kiertoreittejä tarvitaan, jotta työ voidaan tehdä turvallisesti. 

Jalankulun ja pyöräilyn reitit ovat käytössä kesään 2024 asti lukuun ottamatta nykyisen ratasillan ja Raunistulan sillan väyliä. Jalankulun ja pyöräilyn reitti siirtyy nykyiseltä ratasillalta Raunistulan työsillalle vuoden 2023 alussa, kun ratasillan purkaminen alkaa. Raunistulan työsillalta jalankulku ja pyöräily ohjataan uudelle Raunistulan jalankulun ja pyöräilyn sillalle syksyllä 2023, kun silta on valmis. 

Lisätiedot:
Väylävirasto, projektipäällikkö Erkki Mäkelä, p. 029 534 3822, [email protected]
GRK Infra, työmaapäällikkö Ville Lonka, p. 040 829 0089, [email protected] 

Seuraa hanketta: 
https://vayla.fi/kupittaa-turku-ratahanke
www.facebook.com/KupittaaTurkuratahanke 

Kupittaa–Turku-ratahankeen tavoitteena on parantaa ja sujuvoittaa raideliikennettä koko Varsinais-Suomessa ja Rantaradalla. Lisäksi hanke mahdollistaa osaltaan Helsinki–Turku nopean junayhteyden toteuttamisen. Ratapihoilla tehtävien muutostöiden ansiosta Turun asemanseudulla vapautuu maata alueen kehittämiseen ja rautatieaseman henkilölaiturialueen turvallisuus ja esteettömyys paranevat. Hankkeen työt ajoittuvat vuosille 2021–2024. Hanke on saanut tukea Euroopan unionilta sekä suunnitteluun että rakentamiseen. 

Tämän julkaisun sisällöstä vastaa yksin Väylävirasto, eikä se välttämättä vastaa Euroopan unionin mielipidettä.

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään