Hyppää sisältöön

Kupittaa–Turku-ratahanke: Aurajoen siltojen STk-hankinta kilpailutetaan uudelleen

Julkaistu 21.6.2022 8.54

 

Väylävirasto on päättänyt kilpailuttaa uudelleen Aurajoen siltojen STk-hankinnan. STk-urakassa uusitaan nykyinen Aurajoen ratasilta sekä Helsinginkadun ylittävä Nummen alikulkusilta paalulaattoineen ja tiejärjestelyineen.  

Aurajoen alueen siltojen STk -hankinta tullaan kilpailuttamaan uudelleen. Väylävirasto havaitsi hankintamenettelyssä tulkinnanvaraisuutta, jota ei voitu enää korjata, sillä hankintamenettely oli jo edennyt niin pitkälle. Kyseisen tulkinnanvaraisuuden vuoksi kilpailutuksessa saadut tarjoukset eivät olleet täysin vertailukelpoisia. 

Tasapuolisen kilpailun varmistamiseksi hankintamenettely päätettiin keskeyttää. Hankinnan kilpailutus on aloitettu uudelleen julkaisemalla uusi hankintailmoitus HILMA-ilmoituskanavassa

– Uusi kilpailutus ei vaikuta hankkeen kokonaisaikatauluun, vaan etenemme rakennustöiden kanssa suunnitellusti, hankkeen projektipäällikkö Erkki Mäkelä kertoo. 

Ilmakuva Aurajoen silloista.

Lisätiedot: 

Väylävirasto, projektipäällikkö Erkki Mäkelä p. 029 534 3822, [email protected]
Rejlers Finland Oy, rakennuttajakonsultti Olli Rantanen, p. 040 766 6088, [email protected]

Seuraa hanketta: 
https://vayla.fi/kupittaa-turku-ratahanke
www.facebook.com/KupittaaTurkuratahanke 

Kupittaa–Turku-ratahankeen tavoitteena on parantaa ja sujuvoittaa raideliikennettä koko Varsinais-Suomessa ja Rantaradalla. Lisäksi hanke mahdollistaa osaltaan Helsinki–Turku nopean junayhteyden toteuttamisen. Ratapihoilla tehtävien muutostöiden ansiosta Turun asemanseudulla vapautuu maata alueen kehittämiseen ja rautatieaseman henkilölaiturialueen turvallisuus ja esteettömyys paranevat. Hankkeen työt ajoittuvat vuosille 2021–2024. Euroopan Unioni tukee Väyläviraston, Turun kaupungin ja VR:n yhteistyönä toteuttamaa hankkeen suunnitteluvaihetta 6,3 miljoonalla eurolla. 

Tämän julkaisun sisällöstä vastaa yksin Väylävirasto, eikä se välttämättä vastaa Euroopan Unionin mielipidettä.

Liitteet