Hyppää sisältöön

Kuopion ratapihan liikennejärjestelyt: Puijonkadulla käytössä yksi kaista suuntaansa ja matkustajatunneli suljettuna 3.–17.7.

Julkaistu 30.6.2023 11.00

 

Puijonkadun alikulkusillan eteläreunan purkaminen on saatu valmiiksi ja uuden sillan rakentaminen on alkanut. Ajoneuvoilla sekä jalankulkijoilla ja pyöräilijöillä on toistaiseksi käytössään maanantaista 3.7. alkaen yksi kaista suuntaansa. Matkustajatunneli on kokonaan suljettu 3.–17.7.2023 välisen ajan. 

"Suljemme matkustajatunnelin peruskorjauksen vuoksi. Rautatieasemalle ja sen palveluihin pääsee normaalisti Asemakadun puolelta koko remontin ajan", kertoo hankkeen projektipäällikkö Vesa Ruohomäki Väylävirastosta.  

Matkustajaliikenne siirtyi kesäkuussa Matkakeskuksen puoleisen ratapihan uudelle matkustajalaiturille raide 3:lle, josta on suora jalankulkuyhteys Matkaajanpolulle. Matkustajalaituri ulottuu Puijonkadun toiselle puolelle, jossa se liittyy jalankulun ja pyöräilyn väylään. Raiteiden 1 ja 2 laiturit ovat suljettuna perusparannusta varten. 

Henkilöratapiha ja Puijonkadun alikulkusilta valmistuvat marraskuussa 2023 ja koko hankkeen on tarkoitus valmistua syksyllä 2024.

Hankkeen tavoitteena on rakentaa esteettömät kulkureitit, jotta laitureille ja junaan pääseminen on kaikille helppoa ja turvallista. Hissit ja korotetut laiturit mahdollistavat tämän. Hyvät opasteet, muun muassa näkövammaisten tuntoon perustuvat lattiamerkinnät mahdollistavat myös omalta osaltaan esteetöntä kulkemista. Lisäksi porrashuoneen yhteyteen on rakennettu katettu alue, johon on sijoitettu istuimia.

Poikkeuskulkureitit:

  • Ma 3.7.– ma 17.7. matkustajatunneli on kokonaan suljettu. Esteetön kulku Matkaajapolulle kulkee luiskan kautta. Puijonkadulta on kulku luiskan kautta laiturille. Lisäksi laiturille pääsee matkakeskuksesta portaita pitkin. 
  • Ti 18.7. matkustajatunneli avataan osittain. Esteetön kulku reunalaiturin (raide 3) hissille ja portaille on auki Matkakeskuksen kautta. Puijonkadulta on kulku luiskaa pitkin laiturille. Kolmas reitti matkakeskuksesta kulkee portaita ylös.
  • Ma 21.8.– ma 4.9. matkustajatunneli on kokonaan suljettu. Kulku Matkaajapolulle kulkee luiskan kautta. Kulku laiturille 3 Puijonkadulta luiskaa pitkin opasteita seuraten. Lisäksi laiturille pääsee matkakeskuksesta portaita pitkin. 
  • Ti 5.9.– la 7.10. matkustajatunneli avataan osittain. Kulku reunalaiturin (raide 3) hissille ja portaille on auki Matkakeskuksen kautta. Puijonkadulta on kulku luiskaa pitkin laiturille. Kolmas reitti matkakeskuksesta kulkee portaita ylös.
  • Rautatieasemalle ja sen palveluihin on koko ajan pääsy Asemakadun puolelta normaalisti.

Lisätietoja:
Väylävirasto, projektipäällikkö Vesa Ruohomäki, 029 534 3258, [email protected]

Lisätietoja hankkeesta: 
Kuopion ratapiha -hankkeessa uudistetaan laiturit ja opasteet, parannetaan matkakeskukseen johtavaa matkustajatunnelia, uusitaan turvalaitteet ja rakennetaan hissit laitureille. Lisäksi uusitaan Puijonkadun alikulkusilta ja Maaherrankadun alikulkusilta.

Hankkeen verkkosivut
Hankkeen Facebook-sivut

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta