Hyppää sisältöön

Koulutus 16.2.2017 Digiroad-ylläpitosovelluksen uusista toiminnallisuuksista

Julkaistu 8.2.2017

EDIT 2.6.2017 Koulutuksen materiaalit löytyvät tästä linkistä.

Digiroad-ylläpitosovellukseen on tehty alkuvuoden aikana järjestelmäpäivitys, joka tuo tullessaan ylläpitäjiä helpottavia uusia toiminnallisuuksia. Näihin uusiin toiminnallisuuksiin pääsee nyt tutustumaan kunnille ja ELY-keskuksille suunnatussa webinaari-koulutuksessa.

Koulutus järjestetään Lync-kokouksena torstaina 16.2.2017 klo 13.00-14:30.

Ilmoittaudu koulutukseen tästä linkistä viimeistään 14.2.2017.

Mitä uutta Digiroad-ylläpitosovelluksessa?

Tielinkin ominaisuutena näkyvät nyt myös rakenteilla ja suunnitteilla olevat geometriat. Näitä voi käyttää apuna tulevien ominaisuustietojen päivittämisessä. Kun rakennustyöt ovat valmiit, päivittyy linkin tila käytössä olevaksi.

Ylläpitoa helpottavana toiminnallisuutena on tuotu tielinkeille ja nopeusrajoituksille poistuneen linkin historiatieto. Tämä tieto helpottaa päivittämään uudelle linkille oikeaa tietoa historiatiedon avulla.

Täydentävää geometriaa on nyt mahdollisuus viedä Digiroad-sovellukseen. Tällä hetkellä täydentävää geometriaa on kevyen liikenteen väyliltä, mutta jatkossa täydentävää geometriaa on kuntien mahdollista lisätä alueille, joihin MML ei tarjoa geometriaa.

Muutoksia on myös hieman tapahtunut joukkoliikenteen pysäkkien ylläpidossa jo viime vuoden puolella. Sovelluksen käyttöohjeesta löytyy lisätietoa pysäkkiaineiston ylläpitoon.

Kaistojen lukumäärä on tulossa myös kuntien täydennettäväksi. Tieto täydennetään erityisesti moniajorataisille kohteille, joissa on enemmän kuin yksi kaista.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.