Hyppää sisältöön

KHO: Joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmän tarjouskilpailutus noudatti hankintalakia

Julkaistu 5.3.2015

Korkein hallinto-oikeus (KHO) vahvisti markkinaoikeuden päätöksen, jonka mukaan joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmän tarjouskilpailutus hoidettiin hankintalainsäädännön mukaisesti. Oy Matkahuolto Ab valitti Liikenneviraston tekemästä päätöksestä koskien tarjoajien valintaa ensin markkinaoikeuteen ja markkinaoikeuden päätöksestä edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Markkinaoikeus ja korkein hallinto-oikeus hylkäsivät molemmat Matkahuollon valituksen.

Korkein hallinto-oikeus totesi päätöksessään, että markkinaoikeuden päätöksen muuttamiseen ei ollut perusteita. Markkinaoikeus katsoi aikaisemmassa päätöksessään Liikenneviraston toimineen tarjouskilpailussa syrjimättömästi ja että tarjoajien valintaa koskeva päätös oli riittävästi perusteltu.

Korkein hallinto-oikeus vahvisti markkinaoikeuden päätöksen myös oikeudenkäyntikulujen osalta ja velvoitti Matkahuollon korvaamaan Liikenneviraston oikeudenkäyntikulut markkinaoikeuden osalta 37 440 eurolla viivästyskorkoineen sekä korkeimman hallinto-oikeuden osalta 5000 eurolla viivästyskorkoineen.
 


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta