null
null Keskusteluntäyteinen Digiroad-ylläpitäjäpäivä Tampereella

Keskusteluntäyteinen Digiroad-ylläpitäjäpäivä Tampereella

Julkaistu 30.06.2016
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Digiroad-operaattori järjesti Digiroad-ylläpitäjäpäivän Tampereella Palvelupiste Frenckelissä torstaina 2.6.2016. Ylläpitäjäpäivässä oli mukana parisenkymmentä osallistujaa niin ylläpitäjien kuin hyödyntäjien keskuudesta ja päivän aikana käytiin antoisaa keskustelua kummankin osapuolen näkökulmia ja ideoita esiin tuoden.

Tilaisuus alkoi Liikenneviraston Digiroad-tietojärjestelmävastaava Matti Pesun kertoessa Digiroadin viimeisimmät kuulumiset ja Digiroad-operaattorin edustajan Paula Salmelan esitellessä OTH-sovellusta. Oman lisänsä aamupäivään toi vilkas keskustelu mm. pyöräilyn ja jalankulun reitittämisen eroista ja tarvittavien aineistojen saatavuudesta. Ehdittiinpä aamupäivän aikana myös ylläpitotöihin Digiroad-operaattorin avustuksella.

Lounaan jälkeen ääneen pääsivät Digiroad-hyödyntäjät, kun Pia Nyman-Ghezelbash CGI:ltä ja Samuli Lehtonen HERE:ltä valottivat Digiroad-aineiston hyödyntämistä omissa tuotteissaan ja palveluissaan. Hyödyntäjät esittivät myös toiveen ylläpitäjien suuntaan: aineiston ajantasaisuus, reaaliaikaisuus ja tarkkuus ovat kaiken a ja o. ”Jos aineisto on kunnossa, se luo valtavasti mahdollisuuksia moneen sovellukseen,” kiteytti Pia Nyman-Ghezelbash toiveen omassa osuudessaan.

Ylläpidon puolella työskentelevät puolestaan toivoivat enemmän esimerkkejä Digiroadia hyödyntävistä sovelluksista. Sovelluksia toivottiin näytille, sillä konkreettisen tuloksen ja hyötyjen näkeminen toimivat luonnollisesti parhaana motivaattorina ylläpitotyössä.

Hyödyntäjien esitysten jälkeen keskustelu jatkui vielä vilkkaana erityisesti yksityisteiden ja yksityisteiden rajoitusten osalta. Käyntiinpä keskustelun lomassa läpi myös uusien teiden haasteita ja inventointia: tieto uudesta tiestä pitää olla olemassa jo ennen avausta.

Keskusteluntäyteinen Digiroad-ylläpitäjäpäivä pääteltiin kahvitellen Digiroad-verkoston esittelyyn, jonka perustamista operaattori pohjustaa parhaillaan.