null Keravantien ja Alikeravantien uusi risteys avataan liikenteelle

Keravantien ja Alikeravantien uusi risteys avataan liikenteelle

Julkaistu 13.10.2016
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Keravantien ja Alikeravantien uusi risteys avataan liikenteelle 15.16.10. välisenä yönä, jolloin työnaikaiset kiertoliittymät ja kevyen liikenteen reitti poistuvat käytöstä. Risteysalueen viimeistelytyöt jatkuvat avaamisen jälkeen.

Keravantien ja Alikeravantien risteysalueen rakennustyöt ovat edenneet, ja uusi risteys otetaan liikenteelle tulevana viikonloppuna 15.–16.10. välisenä yönä. Työnaikaiset kiertoliittymät ja kevyen liikenteen reitti poistuvat käytöstä uuden risteysalueen käyttöönoton myötä. Uusitulla risteysalueella on lisätty ajokaistojen määrää ja alikulkutunnelit kevyelle liikenteelle sekä maantien että Alikeravantien kadun ali.

Risteysalueella ja myös muulla urakka-alueella jatketaan viimeistelytöitä vielä lokakuun puolen välin jälkeen. Risteyksen liikennevalot toimivat aluksi aikaohjauksella, eli ne eivät reagoi ruuhka-aikoina toisesta suunnasta tulevaan suurempaan liikennemäärään. Liikennevalojen lopulliset, liikennemäärät huomioivat ohjelmoinnit voidaan tehdä vasta kun risteys on liikenteen käytössä. Liikennevalojen ohjelmoinnin viimeistely ja muut viimeistelytyöt voivat ajoittain aiheuttaa kaistoille ruuhkautumista ja haitata liikenteen sujuvuutta väliaikaisesti.

Kartta uusista käyttöönotettavista kaistoista:

Risteyksen uudet kaistajärjestelyt näet suunnitelmakartasta.

Liitteet

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Riitta Parviainen, Liikennevirasto, puh. 0295 34 3034, riitta.parviainen(at)liikennevirasto.fi

Maantie 148:n parannushankkeessa Tuusulasta Keravan kautta Sipooseen johtavaa maantietä parannetaan Keravan kohdalla maantielle sekä sen liittymiin rakennettavien lisäkaistojen avulla. Hanke toteutetaan Liikenneviraston, Keravan kaupungin ja Sipoon kunnan yhteisrahoitteisena hankkeena.  www.liikennevirasto.fi/mt148, www.facebook.com/mt148