Takaisin

Keksi nimi Liikenneviraston uudelle jäänmurtajalle!

Keksi nimi Liikenneviraston uudelle jäänmurtajalle!

Julkaistu 6.8.2014

Liikenneviraston uusi jäänmurtaja aloittaa liikennöinnin vuoden 2016 alussa, ja nyt jäänmurtaja tarvitsee nimen. Parhaan nimen ehdottaja saa kutsun jäänmurtajan kastajaisiin ja pääsee vierailulle telakalle. Jäänmurtajan elinikä on noin 50 vuotta, joten nimi tulee kantamaan kauas tulevaisuuteen.

 

Jäänmurtajan nimen vaatimukset ovat seuraavat:
- mieluiten kaksitavuinen
- helppo ja selkeä ääntää myös englanniksi
- jos murtajasta haluaa käyttää henkilön nimeä, tulee sen perinteiden mukaan jäänmurtajilla olla miehen nimi 

Nimikilpailu järjestetään virallisesti Liikenne verkossa Facebook-sivulla, jonne voi käydä kilpailupäivityksen kommenttiosioon jättämässä oman nimiehdotuksensa. Jos Facebook ei ole tuttu, voi nimiehdotuksen lähettää 18.8 mennessä myös sähköpostilla viestinta@liikennevirasto.fi.

Raati valitsee parhaan nimiehdotuksen ja palkitsee ehdottajan kutsulla jäänmurtajan kastajaisiin sekä vierailulla telakalle katsomaan, miten jäänmurtajan rakennus edistyy. Voittajan nimi julkaistaan Liikenne verkossa Facebook-sivulla elokuun lopussa. Jos voittajanimeä on ehdottanut useampi henkilö, arvotaan heidän väliltään voittaja.

Uusi jäänmurtaja edustaa huipputeknologiaa ja se on suunniteltu vaativimpaan jäänmurtoon Itämerellä. Uusi jäänmurtaja on myös ympäristöystävällinen: se käyttää polttoaineena sekä dieseliä että nesteytettyä maakaasua, mikä pienentää päästöjä ja polttoainekustannuksia. Murtaja kykenee myös öljyntorjuntaan ja hätähinaukseen, joten se on käytössä ympäri vuoden.

 


reaktionapit