null
null Kehäradan taide vuoden 2015 ympäristötaidekohteeksi

Kehäradan taide vuoden 2015 ympäristötaidekohteeksi

Julkaistu 21.01.2016
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Kehäradan taide sai vuoden 2015 Vuoden ympäristötaidekohde -kunniakirjan. Kunniakirjat ojennettiin 21.1.2016 kokonaisuuden tilaajille Vantaan kaupungille, Liikennevirastolle ja Finavia Oy:lle.

Ympäristötaiteen säätiö valitsee vuosittain yhden teoksen tai teoskokonaisuuden vuoden ympäristötaidekohteeksi. Kunniakirjan tavoitteena on nostaa esiin ympäristötaiteen erilaisia muotoja ja mahdollisuuksia sekä kiittää ja kannustaa ympäristötaideteosten tekijöitä ja tilaajia.

1.7.2015 käyttöön otettu Kehärata on yksi pääkaupunkiseudun viime vuosien merkittävistä joukkoliikennehankkeista. Kehäradan taide on oiva esimerkki taiteen nivomisesta osaksi julkista ympäristöä suunnitteluvaiheesta lähtien. 

Taide näkyville jokapäiväiseen ympäristöön

Kehäradan ja sen asemien rakentaminen on ollut monen toimijan pitkäaikainen yhteispeli. Myöntämällä kunniakirjan Kehärataprojektin keskeisille osapuolille Ympäristötaiteen säätiö haluaa erityisesti kiittää ja korostaa tilaajien merkittävää roolia ympäristötaiteen toteuttamisessa. Kehäradan taide kertoo tilaajien ymmärtävän omaleimaisen ja vetovoimaisen ympäristön merkityksen käyttäjille.

Ympäristötaiteen säätiö haluaa valintansa myötä haastaa kaikki ratahankkeet kiinnittämään huomiota ympäristön visuaalisuuteen ja taiteeseen. Taide oli pieni palanen Kehäradan kaltaisessa suurhankkeessa, mutta lopputuloksen kannalta taide on kuitenkin yksi näkyvimmistä elementeistä asemien ja radan käyttäjille.

Lue koko tiedote Vantaan kaupungin sivuilta