null
null Käyttäjäkyselyillä kerätään tietoa Nokian, Lempäälän ja Toijalan rautatieasemien liityntäpysäköinnistä

Käyttäjäkyselyillä kerätään tietoa Nokian, Lempäälän ja Toijalan rautatieasemien liityntäpysäköinnistä

Julkaistu 13.04.2018
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Nokian, Lempäälän ja Toijalan rautatieasemilla kerätään huhtikuun loppupuoliskolla tietoa rautatieasemien liityntäpysäköinnistä. Kyselyn tavoitteena on saada lisätietoa liityntäpysäköinnin käyttäjien lähtö- ja kohdekunnista sekä liityntäpysäköinnin käytöstä käynnissä olevaa Pirkanmaan liityntäpysäköintiselvitystä varten. Kysely tehdään aamujunien yhteydessä ja siihen vastaaminen kestää noin minuutin. Kyselyn suorittajat ovat tunnistettavissa keltaisesta huomioliivistä.

Nokian, Lempäälän ja Toijalan asemilla liityntäpysäköintikysely on käynnissä seuraavasti:  

  • 17.4. Nokia
  • 19.4 Lempäälä
  • 26.4. Toijala

Kysely tehdään Pirkanmaan ELY-keskuksen, Pirkanmaan liiton sekä Liikenneviraston toimeksiannosta. Kyselystä vastaa Linea Konsultit Oy.

Liityntäpysäköinti mahdollistaa sujuvat matkaketjut

Liityntäpysäköinnillä tarkoitetaan joukkoliikennepysäkin tai rautatieaseman yhteydessä olevia autojen tai polkupyörien liityntäpysäköintialueita. Liityntäpysäköinnin lisäämistä edistetään, koska se mahdollistaa sujuvat matkaketjut henkilöautoilusta joukkoliikenteeseen sekä toisaalta vähentää tie- ja katuverkon ruuhkia sekä parkkipaikkojen tarvetta kaupunkien keskustoissa. Esimerkiksi Tampereen Niihamaan viime syksynä valmistunut liityntäpysäköintipaikka on hyvin suosittu, ja Orivedelle rakennetaan uusi liityntäpysäköintialue valtatien 9 varteen tulevana kesänä. Käynnissä olevan liityntäpysäköintiselvityksen tarkoitus on helpottaa liityntäpysäköintialueiden toteuttamista jatkossa määrittelemällä periaatteet pysäköintialueiden minimivarustelutasosta ja kustannusjaosta eri osapuolten kesken.

Liityntäpysäköintiä Toijalan asemalla.
Toijalan asemalla liityntäpysäköinti on suosittua. Kuva: Marko Nyby.

Lisätietoja:

Kyselyjen järjestäminen asemilla:

  • Linea Konsultit Oy, Sakari Somerpalo, puh. 040 847 8282 (tavoitettavissa 13.-16.4.), Marko Nyby, [email protected], p. 040 862 1045 (tavoitettavissa 17.4. alkaen)

Joukkoliikenteen liityntäpysäköinti ja vaihto- ja solmupysäkit Pirkanmaalla -selvitys: