Hyppää sisältöön

Karjaa: Vt 25 Lepin liittymän rakentaminen aiheuttaa kiertotiejärjestelyjä

Julkaistu 24.9.2021 8.00

Rakennustyöt valtatie 25:llä Lepin liittymän kohdalla ovat edenneet suunnitellusti. Työmaalla otetaan 1. lokakuuta alkaen käyttöön kiertotiejärjestelyt, jotka vaikuttavat mt 111:n ja vt 25:n liikenteeseen. Tilapäinen liikennejärjestely on voimassa arviolta kesäkuuhun 2022 asti. Koko työalueella on voimassa alennettu 40 km/h nopeusrajoitus.

Lepin liittymään vt 25:n ja mt 111:n risteyksessä tehdään rakennustöistä johtuvia kiertotiejärjestelyjä. Kiertotiet tarvitaan, jotta vt 25:lle voidaan rakentaa uusi eritasoliittymän silta sekä mt 111:n uusi kiertoliittymä ja sen edellyttämät putki-, johto- ja kaukolämpötyöt. Kiertotie otetaan käyttöön 1.10.2021 ja järjestelyt ovat voimassa arviolta kesäkuuhun 2022 asti.

"Koko työalueella on voimassa alennettu 40km/h nopeusrajoitus, josta haluamme muistuttaa autoilijoita. Tietyömaan kohdalla on syytä alentaa nopeutta ja noudattaa erityistä varovaisuutta, sillä kyse on tielläliikkujien lisäksi myös työmaalla työskentelevien turvallisuudesta", muistuttaa hankkeen projektipäällikkö Elina Keränen Väylävirastosta.

Myös vanha Bäljarsin alikulkukäytävä vt 25:n ali on suljettu töiden takia. Alikulkukäytävä puretaan myöhemmin. Risteyksestä noin 300 metriä Tammisaaren suuntaan, valtatien eteläpuolella on työnaikainen parkkipaikka ja reitti Lepinjärven lintutornille.

Hankkeessa vt 25:n ja mt 111:n liittymään rakennetaan kevennetty eritasoliittymä, mikä edellyttää uuden risteyssillan rakentamista. Samalla vanha Bäljarsin alikulkukäytävä puretaan. Lisäksi hankkeessa rakennetaan mt 111:n, Lepinpellonkadun ja Uikkukujan liittymään uusi kiertoliittymä. Liittymäalueen valaistuksen uusimisen lisäksi tievalaistusta jatketaan noin kilometrin verran Hangon suuntaan. Raaseporin kaupungin omana hankintana toteutetaan myös Uikkukujan jatkaminen.

Hanke valmistuu elokuussa 2022. Hankkeen tilaajat ovat Väylävirasto ja Raaseporin kaupunki, urakoitsija on Louhintahiekka Oy.

Lisätietoja:

Väylävirasto, projektipäällikkö Elina Keränen, p. 029 534 3637, [email protected]

Liite: Kartta kiertojärjestelystä

Liitteet