Hyppää sisältöön

Karjaa–Hanko-ratavälin sähköistysurakkaan liittyvät asennustyöt saattavat aiheuttaa meluhaittaa Raaseporissa ja Hangossa

Julkaistu 10.2.2022 10.15

 

Väyläviraston hankkeessa sähköistetään Hyvinkään ja Hangon välinen rata noin 165 kilometrin matkalta. Nyt käynnissä olevat Karjaa–Hanko-välin sähköistysurakkaan liittyvät paalutustyöt aloitettiin marraskuussa Raaseporissa, josta ne etenevät Hangon suuntaan. Sähköistysurakan eri työvaiheista saattaa aiheutua häiritsevää meluhaittaa. Uudenmaan ELY-keskus on myöntänyt töille meluluvan klo 19–06 välille Raaseporin ja Hangon alueille.

Väyläviraston tilaaman Karjaa–Hanko-ratavälin sähköistysurakoinnin hoitaa GRK Rail Oy. Uudenmaan ELY-keskus on jo aiemmin myöntänyt urakoitsija GRK Rail Oy:lle meluluvan klo 19:00 ja 06:00 välille Raaseporin kunnan alueelle. Nyt Karjaa–Hanko-välin sähköistysurakkaan liittyvät paalutustyöt ovat etenemässä Raaseporista Hangon suuntaan. Uudenmaan ELY-keskus on myöntänyt meluluvan myös Hangon kaupungin alueelle.

”Radan sähköistämistöihin kuuluu esimerkiksi paalutusta ja pylväiden asennusta, jotka aiheuttavat melu- ja tärinävaikutuksia ympäristöön. Pahoittelemme töistä mahdollisesti aiheutuvaa meluhaittaa”, kertoo sähköistysurakan projektipäällikkö Lucas Holm GRK Rail Oy:stä.

Paalutustyöt aloitettiin viime vuonna Raaseporissa, ja ne ovat edenneet Karjaan alueelta Tammisaareen. Paalutustyöt etenevät edelleen Hankoa kohti noin 500 metriä päivässä. Pylväsasennukset ovat myös alkamassa Karjaalta Hangon suuntaan. Pylväitä asennetaan noin 2 kilometrin matkalle päivittäin.

”Nyt käynnissä olevat työt ovat osa Väyläviraston Hyvinkää–Hanko-radan sähköistyshanketta, jossa sähköistetään rataa noin 165 kilometrin matkalta. Hankkeeseen kuuluu myös tasoristeysturvallisuutta parantavia töitä. Kokonaisuudessaan hanke valmistuu vuonna 2024”, kertoo projektipäällikkö Harri Sakki Väylävirastosta.

Lisätietoja:

Väylävirasto, projektipäällikkö Harri Sakki, puh. 029 534 3211, [email protected]

GRK Rail Oy, Karjaa–Hanko-sähköistysurakan projektipäällikkö Lucas Holm, puh. 040 658 5020, [email protected]

Seuraa hanketta:

https://vayla.fi/hyvinkaa-hanko

Väyläviraston Hyvinkää–Hanko-radan sähköistys ja tasoristeyksien parantaminen -hankkeessa sähköistetään 149 kilometriä pitkä, yksiraiteinen Hyvinkää–Hanko-rata ja parannetaan yhteysvälin tasoristeyksien turvallisuutta.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.