Takaisin

Kaivosteollisuuden kuljetustarpeet esillä kansainvälisessä seminaarissa

Kaivosteollisuuden kuljetustarpeet esillä kansainvälisessä seminaarissa

Julkaistu 21.9.2012

- On hienoa, että saimme näin runsaan osallistujajoukon kaikista seminaariin kutsuista maista, kertoo Liikenneviraston pääjohtaja Juhani Tervala.  On tärkeää rakentaa yhteistyössä yhteistä näkemystä liikenneyhteyksien kehittämisestä, Tervala jatkaa.
     
Päivien aikana kuultiin esityksiä kasvavan kaivosteollisuuden vaikutuksista liikenteeseen Barentsin alueella sekä mm. Koillisväylään ja Jäämeren yhteyksiin liittyvistä liikennejärjestelmän tulevaisuudennäkymistä.

Seminaarin ryhmäkeskusteluissa pohdittiin olemassa olevan liikennejärjestelmän ongelmia ja ratkaisuvaihtoehtoja sekä tulevaisuuden reittivaihtoehtoja. Loppuyhteenvedoissa korostettiin mm. tieverkon tärkeää merkitystä lähitulevaisuudessa, koska rataverkon kehittäminen ei tapahdu hetkessä. Satamien kehittämisellä on puolestaan vaikutusta sekä tie- että ratayhteyksiin.

Seminaarissa nousi esiin yhteistyön merkitys Suomen, Ruotsin, Norjan ja Venäjän kesken. Keskusteluissa todettiin myös, että liikennejärjestelmän kehittämisestä hyötyvät muutkin elinkeinot kuin kaivosteollisuus ja lisäksi myös matkustajaliikenne. 

Kuvat: Ari Kilponen
Teksti: Sanna Kolomainen
 


reaktionapit