Hyppää sisältöön

Jyväskylän kaupunki osallistuu Vt 4 Kirri-Tikkakoski-hankkeeseen 2,9 miljoonalla eurolla

Julkaistu 01.07.2019

Väylä ja Jyväskylän kaupunki allekirjoittivat keskiviikkona 19.6.2019 sopimuksen valtatien 4 parantamisesta moottoritienä välillä Kirri -Tikkakoski yhteisesti rahoitettavana hankkeena. Jyväskylän kaupungin osuus on 2,9 miljoonaa euroa.

Summasta rahoitetaan osittain tai kokonaan väylien ja siltojen rakentamista tiesouudella. Kaupungin rahoitusosuudella kehitetään erityisesti Lintukankaan alueen maankäyttöä sekä jalankulun ja pyöräilyn väyliä Puuppolan koulun ja päiväkodin välisellä osuudella sekä Makkarajoentien ja Matinmäentien alikulkuyhteydellä Puuppolan koulun suuntaan.

”Uusi moottoritie mahdollistaa maankäytön edistämisen elinkeinoelämän ja asuinrakentamisen tarpeisiin. Samalla on tärkeää parantaa myös asukkaiden liikkumismahdollisuuksia pyörällä ja kävellen”, sanoo Jyväskylän kaupungin toimialajohtaja Erja Saarivaara.

”Yhteensä hankkeessa rakennetaan yli 25 kilometriä väylää kävelijöille ja pyöräilijöille. Kuten Jyväskylän kaupunki, myös Väylä haluaa lisätä kävellen ja polkupyörällä tehtäviä matkoja rakennuttamalla turvallisia kävely- ja pyöräteitä”, lisää Kirri-Tikkakoski-hankkeen projektijohtaja Ari Mäkelä.

Tiehanke on saanut rahoituksen Suomen valtion budjetissa 2018. Hankkeen kustannusarvio on noin 139 miljoonaa euroa. Tie on liikenteelle valmis vuoden 2022 loppuun mennessä. Viimeistelytyöt valmistuvat 2023 loppuun mennessä.
 

Lisätiedot:

Hankkeen talouteen liittyvät asiat:

Projektijohtaja Ari Mäkelä, Väylä, puh. 0295 34 3567, [email protected]

Rakentamiseen liittyvät asiat:

Projektipäällikkö Jarmo Niskanen, Väylä, puh. 0295 34 3127, [email protected]

Toimialajohtaja Erja Saarivaara, Jyväskylän kaupunki, kaupunkirakenne, puh. 014 266 5071 [email protected]

Seuraa hanketta:

www.vayla.fi/vt4-kirri-tikkakoski
www.facebook.com/vt4kirritikkakoski

 

Kirri- Tikkakoski -hankkeen tavoitteena on valtatie 4 parantaminen moottoritienä välillä Kirri-Tikkakoski Jyväskylä ja Vehniä Laukaa. Tavoitteena on mahdollisimman hyvä liikenteellinen palvelutaso ja turvallisuus, tasalaatuiset ajo-olosuhteet, matka-aikojen ennakoitavuus sekä kuljetusten toimintavarmuus.

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme myös maankäytön yhteensovittamisesta ja liikenteen palvelutasosta. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.