Hyppää sisältöön

Junaliikenteessä juhannuksena totaalikatkoja eri puolilla Suomea

Julkaistu 18.06.2017

Ratatyöt keskeyttävät pääradan junaliikenteen kokonaan Riihimäen ja Tampereen välillä juhannuksena. Liikennekatkoksia on myös luvassa Turku–Toijala, Tampere–Seinäjoki, Tampere–Jämsä sekä Jyväskylä–Jämsänkoski -rataosille. VR korvaa osan junavuoroista linja-autokyydeillä.

Junaliikenne on poikki juhannusaatosta 23.6. klo 12.00 alkaen sunnuntaihin 25.6. noin klo 12.00 saakka seuraavilla rataosilla:

Riihimäki–Tampere-rataosalla uusitaan asetinlaitteita, mutta korjataan myös ratasiltoja Lempäälässä sekä Toijalassa. Toijalassa korjataan lisäksi asematunnelia juhannuksen aikana.

Turku–Toijala-rataosalle rakennetaan Kyrön uutta alikulkusiltaa.

Tampere–Seinäjoki-rataosan Karhejärven ja Sisätön liikennepaikoilla uusitaan vaihteita.

Tampere–Jämsä-rataosalla on kaksi työmaata. Tampere–Orivesi -välillä korjataan Vuohenojan ratasiltaa ja Orivesi–Jämsä -välillä Oinasjoen ja Sulunjärven ratasiltoja.

Liikenteessä on vuorokauden totaalikatkot seuraavilla väleillä:

Kokkola–Oulu -välillä tehdään turvalaitetöitä juhannuspäivän 24.6. ajan. Samasta syystä Ylivieska–Iisalmi -osuus on tuolloin suljettu.

Oulu–Kontiomäki-rataosalla Muhoksen liikennepaikalla tehdään juhannusaatosta 23.6. juhannuspäivään 24.6. vaihteiden vaihtoa sekä raiteistomuutoksia.

VR tiedottaa omissa kanavissaan matkustajille aiheutuvista muutoksista.

Jämsänkoski–Jyväskylä -välin totaalikatko kestää kuusi viikkoa

Juhannusaattona 23.6. alkaa lisäksi kuuden viikon totaalikatko Jämsänkoski–Jyväskylä-rataosalla. Pitkän liikennekatkon aikana korjataan Lahdenvuoren, Paasivuoren, Matomäen sekä Keljonkankaan tunneleita, Markkulan ratasiltaa ja tehdään sähköradan kunnossapitotöitä.

Junaliikenne Jämsänkosken ja Jyväskylän välillä alkaa uudelleen perjantaiaamuna 4.8.2017.

Lisätietoja:

Ratatyökoordinaattori Juha Kröger, p. 029 534 3853, etunimi.sukunimi(at)liikennevirasto.fi

VR:n tiedote 19.6.2017

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta