Takaisin

Junaliikenteessä juhannuksena totaalikatkoja eri puolilla Suomea

Junaliikenteessä juhannuksena totaalikatkoja eri puolilla Suomea

Julkaistu 19.06.2017

Ratatyöt keskeyttävät pääradan junaliikenteen kokonaan Riihimäen ja Tampereen välillä juhannuksena. Liikennekatkoksia on myös luvassa Turku–Toijala, Tampere–Seinäjoki, Tampere–Jämsä sekä Jyväskylä–Jämsänkoski -rataosille. VR korvaa osan junavuoroista linja-autokyydeillä.

Junaliikenne on poikki juhannusaatosta 23.6. klo 12.00 alkaen sunnuntaihin 25.6. noin klo 12.00 saakka seuraavilla rataosilla:

Riihimäki–Tampere-rataosalla uusitaan asetinlaitteita, mutta korjataan myös ratasiltoja Lempäälässä sekä Toijalassa. Toijalassa korjataan lisäksi asematunnelia juhannuksen aikana.

Turku–Toijala-rataosalle rakennetaan Kyrön uutta alikulkusiltaa.

Tampere–Seinäjoki-rataosan Karhejärven ja Sisätön liikennepaikoilla uusitaan vaihteita.

Tampere–Jämsä-rataosalla on kaksi työmaata. Tampere–Orivesi -välillä korjataan Vuohenojan ratasiltaa ja Orivesi–Jämsä -välillä Oinasjoen ja Sulunjärven ratasiltoja.

Liikenteessä on vuorokauden totaalikatkot seuraavilla väleillä:

Kokkola–Oulu -välillä tehdään turvalaitetöitä juhannuspäivän 24.6. ajan. Samasta syystä Ylivieska–Iisalmi -osuus on tuolloin suljettu.

Oulu–Kontiomäki-rataosalla Muhoksen liikennepaikalla tehdään juhannusaatosta 23.6. juhannuspäivään 24.6. vaihteiden vaihtoa sekä raiteistomuutoksia.

VR tiedottaa omissa kanavissaan matkustajille aiheutuvista muutoksista.

Jämsänkoski–Jyväskylä -välin totaalikatko kestää kuusi viikkoa

Juhannusaattona 23.6. alkaa lisäksi kuuden viikon totaalikatko Jämsänkoski–Jyväskylä-rataosalla. Pitkän liikennekatkon aikana korjataan Lahdenvuoren, Paasivuoren, Matomäen sekä Keljonkankaan tunneleita, Markkulan ratasiltaa ja tehdään sähköradan kunnossapitotöitä.

Junaliikenne Jämsänkosken ja Jyväskylän välillä alkaa uudelleen perjantaiaamuna 4.8.2017.

Lisätietoja:

Ratatyökoordinaattori Juha Kröger, p. 029 534 3853, etunimi.sukunimi(at)liikennevirasto.fi

VR:n tiedote 19.6.2017