null
null Joustava etätyö kokeiluun Liikennevirastossa 1.2.2016 alkaen

Joustava etätyö kokeiluun Liikennevirastossa 1.2.2016 alkaen

Julkaistu 28.01.2016
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Liikennevirasto toimii edelläkävijänä Suomen virastojen joukossa ja ottaa kokeiluun joustavan etätyön 1.2.2016 alkaen. Joustavan etätyön malli koskee koko Liikennevirastoa lukuun ottamatta ympäri vuorokauden työskentelevää liikenteenohjauskeskusten henkilöstöä, jolle työn luonteen vuoksi etätyö ei sovellu.

Liikennevirastossa on ollut noin vuoden ajan kokeilu, jossa on sovellettu joustavan etätyön mallia. Kokeilussa on ollut mukana noin 190 työntekijää. Kokeilun tulokset ovat olleet positiivisia eikä merkittäviä ongelmia tai ylimääräisiä kustannuksia ole ilmaantunut. Nyt joustavan etätyön malli otetaan kokeiluun koko virastossa.

Joustavalla etätyöllä Liikennevirasto haluaa mahdollistaa joustavan ja tuottavan työskentelyn sekä tukea viraston toimintakulttuurin kehittämistä. Joustavan etätyön malli myös vähentää turhia matka-aikoja ja tukee työn ja perhe-elämän yhteensovittamista.

Joustavan etätyön malli koskee kaikkia Liikenneviraston työntekijöitä, joiden työtehtäviä on mahdollista hoitaa etänä. Esimerkiksi liikenteenohjauskeskuksen henkilöstölle etätyö ei työn luonteen vuoksi sovellu.

Lisätiedot:
Liikenneviraston hallintojohtaja Hannu Mäkikangas, puh. 029 534 3184