Takaisin

Joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä Oy perustettiin

Joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä Oy perustettiin

Julkaistu 29.5.2013

Joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä Oy on kuntien ja valtion yhteinen IT-palvelu- ja hankintayhtiö. Sen toiminta kattaa yli 20 keskeisintä kaupunkiseutua ympäri Suomea. Yhtiön tarkoituksena on hankkia, kehittää ja ylläpitää joukkoliikenteen toimivaltaisten viranomaisten yhteistä lippu- ja maksujärjestelmää.
 
Kehitettävän maksujärjestelmän tavoitteena on mahdollistaa yhden matkakortin käyttö valtakunnallisesti eri joukkoliikennemuodoissa. Yhtiön avulla voidaan parhaiten toteuttaa valtakunnallisesti yhteensopivaa joukkoliikennejärjestelmää ensisijaisesti lippu- ja maksujärjestelmän eli yhteisen matkakortin avulla, mutta jatkossa myös informaatiopalvelujen ja brändäyksen keinoin.
 
Joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä Oy:n hallituksen ensimmäisiä tehtäviä on toimivan johdon palkkaaminen käynnistämään käytännön toimintaa ja yhtiön toimitusjohtajan rekrytointi on käynnissä.  
 
Markkinaoikeus hylkäsi lippu- ja maksujärjestelmäpalvelun hankintaa koskevan valituksen 
 
Markkinaoikeus hylkäsi 27.5.2013 valituksen lippu- ja maksujärjestelmäpalveluhankinnasta. Samalla raukesi hankintaa koskeva väliaikainen toimenpidekielto.  Liikennevirasto jatkaa hankintamenettelyä. 


reaktionapit