Hyppää sisältöön

Jorvaksen aseman parantaminen: Laitureita pidennetään matkustamisen helpottamiseksi

Julkaistu 28.08.2020

Jorvaksen asemalla Kirkkonummella tehdään mittavaa parannustyötä. Remontissa matkustusmukavuutta ja aseman turvallisuutta kohennetaan.

Jorvaksen asemalla uusitaan laiturit, nykyinen laituripolku korvataan kevyenliikenteen alikululla radan alitse, katu- ja pysäköintijärjestelyt uusitaan sekä rakennetaan uudet kävelyn ja pyöräilyn väylät. Matkustusmukavuutta parantavat uudet katokset, valaistus ja matkustajainformaatiojärjestelmä. Parannuksen yhteydessä uusitaan myös ratarakenteita. 

Väliaikainen laiturien pidennys helpottaa matkustamista remontin aikana

Osa laiturista on suljettua työmaa-aluetta, mikä aiheuttaa muutoksia junamatkustajille. Pidempien junien kaikista vaunuista ei pääse jäämään pois tai nousemaan kyytiin, vaan junan henkilökunta ohjaa matkustajat oikeille oville. Tilanteen helpottamiseksi laitureille tehdään väliaikaiset pidennykset. ”Väliaikaiset pidennykset saadaan käyttöön parin viikon päästä. Remontti aiheuttaa haittaa, mutta tulevaisuudessa asema on esteetön ja turvallinen”, kertoo projektipäällikkö Erkki Mäkelä.

Työt ovat edenneet aikataulussa ja ne valmistuvat vuoden 2021 loppuun mennessä. Jorvaksen aseman parantaminen toteutetaan Kirkkonummen kunnan ja Väyläviraston yhteistyönä.

Lisätietoa:

Projektipäällikkö Erkki Mäkelä p.029 534 3822

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.