Hyppää sisältöön

Joensuun rautatieaseman ylikäytävä on valmistunut

Julkaistu 30.6.2023 7.00

 

Joensuun ratapihan uusi ylikäytävä otetaan käyttöön maanantaina 3.7.2023 klo 8.00. Samalla laiturit 2 ja 3 saadaan takaisin matkustajaliikenteen käyttöön. Kulku välilaitureille tapahtuu ylikäytävän kautta.

”Ylikäytävä varmistaa sen, että asemalla kulkeminen on turvallisempaa ja sujuvampaa”, toteaa hankkeen projektipäällikkö Jetro Matilainen Väylävirastosta.

Laitureille 2 ja 3 kulku tapahtuu jatkossa ainoastaan uuden ylikäytävän kautta. Ylikäytävälle johtaa kaikilta laitureilta portaat ja käytössä on myös hissi. Raiteiden yli oikaiseminen on suuri turvallisuusriski ja ehdottomasti kiellettyä.

Oikealle lähtölaiturille siirtymiseen kannattaa varata aikaa

Joensuun ratapihan muuttuneiden reittien takia asemanseudulla on väliaikaisia opasteita, jotka ohjaavat kulkureitit laitureille.

Rakennustöiden aikana lähtöön kannattaa varata tavallista enemmän aikaa. Saapuvien ja lähtevien junien oikeat saapumis- ja lähtöraiteet näkyvät rautatieasemalle asennetuista infonäytöistä.

Joensuun ratapihan parantamishankkeessa asemanseutu uudistetaan nykyliikennettä palvelevaksi ja toimivammaksi sekä parannetaan ratapihan turvallisuutta. Urakoitsijana toimii NRC Group Finland Oy.

Lisätiedot:
Jetro Matilainen, projektipäällikkö
Väylävirasto
puh. 050 505 1513
etunimi.sukunimi(at)vayla.fi

Lue lisää Väyläviraston verkkosivuilta: https://vayla.fi/joensuun_ratapiha

Seuraa hanketta Facebookissa: https://www.facebook.com/joensuunratapiha

Liitteet