Hyppää sisältöön

Joensuun ratapihan rakentaminen vaikuttaa asemalla liikkumiseen

Julkaistu 3.5.2021 16.22

Rakentaminen alkaa Joensuun ratapihalla toukokuun alussa ja jatkuu elokuun loppuun asti. Työt vaikuttavat asemalla liikkumiseen. Töiden aikana junat kulkevat raiteelta 3 ja asema-alueen kahdesta ylikulkukäytävästä vain toinen on käytössä.

Joensuun ratapihan rakentamisen aikana voi asema-alueella liikkua vain rajatusti. 
“Töiden ensimmäisessä vaiheessa puretaan raiteet 1 ja 2 sekä niille johtavat vaihteet, tehdään maaleikkauksia sekä pintamaan poistoa”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Jetro Matilainen Väylävirastosta.

Raiteet 1 ja 2 on suljettu junaliikenteeltä ajalla 3.5.–23.8.2021. Saapuvat ja lähtevät henkilöjunat käyttävät tuona aikana raidetta 3. Raiteelle 3 kulku tapahtuu uutta parkkitaloa vastapäätä sijaitsevan ylikulkukäytävän kohdalta. Oikea kulkureitti on merkitty asema-alueelle aitauksin sekä nuoliopastein. Asemalla liikkuvien tulee seurata opasteita ja noudattaa varovaisuutta.

Asemarakennuksen edusta laitureineen muuttuu työmaa-alueeksi viikolla 18 eli 3. toukokuuta alkavalla viikolla. Asemarakennuksen kohdan ylikulkukäytävä välilaiturille on suljettu. Lippuautomaatti asemarakennuksen ulkopuolella on käytössä normaalisti.

Työmaaliikenne asema-alueen rakennustyömaalle kulkee etelässä Itäranta 14:n ja 16:n välistä ja pohjoisessa uuden parkkitalon ja linja-autolaitureiden takaa.  

Lisätiedot:

Väylävirasto
Projektipäällikkö
Jetro Matilainen
050 505 1513
[email protected]

Lue hankkeesta lisää osoitteesta: https://vayla.fi/joensuun_ratapiha

Liitteet