Hyppää sisältöön

Joensuun ratapihan rakentaminen alkaa toukokuussa

Julkaistu 3.5.2021 10.09

Väyläviraston Joensuun ratapihan parannushankkeen urakoitsijaksi on valittu avoimessa kilpailutuksessa NRC Group. Urakan sopimushinta on noin 38,5 miljoonaa euroa. Työt alkavat toukokuun alussa koko ratapihan alueella ja valmista on vuoden 2023 lopulla.  

Joensuun ratapiha uudistetaan hankkeessa lähes täysin – parannus ulottuu turvalaitteista ja valaistuksesta matkustajalaitureihin asti. Urakkaan sisältyy myös Kontiolahteen ja Nurmekseen kulkevan, Pielisjoen ratasillan pohjoispuoleisen, radan erkanemisvaihteen muutos lyhyestä vaihdetyypistä pitkäksi. Uusi pitkä vaihdetyyppi mahdollistaa suuremmat nopeudet, mikä helpottaa etenkin raskaiden tavarajunien matkaa pohjoiseen.  

"Olemme tyytyväisiä, että rakennustyöt pääsevät pitkän valmistelu- ja suunnitteluvaiheen jälkeen toden teolla käyntiin ja hankeen toteutus alkaa konkreettisesti näkyä", toteaa projektipäällikkö Jetro Matilainen Väylävirastosta. 

"Tilaajan tavoitteiden mukaisesti korostamme niin henkilöliikenteen kuin työntekijöidemme turvallisuutta, rakentamisen aikaisen liikenteen sujuvuutta sekä kokonaisvaltaista laaturakentamista heti urakan alusta asti", kertoo puolestaan rakennuspäällikkö Pasi Kiiski NRC Groupista. 

Parannuksia myös tavararatapihalla 

Joensuun Sulkulahden tavararatapihalle rakennettava nykyaikainen sammutusvesijärjestelmä parantaa ratapihan turvallisuutta. Siihen sisältyvät uusi sammutusvesiasema ja -verkosto sekä pelastusteiden rakentaminen molemmin puolin ratapihaa.   

Ensimmäisten töiden joukossa rakennetaan ratasähkön virransyötön ohituskaapeli rakentamisvaiheen tarpeisiin. Sulkulahden tavararatapihaa jatketaan pian etelän suuntaan noin 250 metriä ja sen yhteyteen rakennetaan uusi liikenteenhoitoraide. Samoihin aikoihin alkaa henkilöaseman laitureiden uusiminen nykyaikaisiksi. 

Lisätietoja: 

projektipäällikkö Jetro Matilainen
Väylävirasto
Puh. 050 505 1513
[email protected]   

Liitteet