Hyppää sisältöön

Infrahankintojen kustannustieto hyödyttää suunnittelijaa ja tilaajaa

Julkaistu 28.1.2021

Täsmällisempiä kustannustietoja hankkeiden suunnittelun pohjaksi, läpinäkyvyyttä hankkeen elinkaaren eri vaiheisiin. Infrahankkeiden kustannustietoja kokoava Ihku-laskentapalvelu on koko infra-alan yhteinen kehittämisponnistus, joka vie osaamista eteenpäin.

Kuvituskuva, jossa näkyy tiesuunnitelma.

Laskentajärjestelmä on nyt lanseerattu tilaajille, suunnittelijoille, urakoitsijoille ja konsulteille. Kehittämispäällikkö Ari Huomon mukaan projektissa osaamisen kehittäminen kilpistyy erityisesti kahdessa näkökulmassa:

1. Tieto ohjaa tekemistä

Laskentajärjestelmän myötä infrahankkeiden kustannustietoisuus kasvaa. Kun toteutusratkaisujen kustannuksia päästään arvioimaan, muuttuu suunnittelu sen osalta tavoitteellisemmaksi. Kustannukset saadaan ohjaamaan tekemistä.

2. Oppiva organisaatio

Allianssiprojektina toteutetussa hankkeessa eri alojen osaajat kehittävät palvelua yhdessä. Koska innovaatiopotentiaalia löytyy, allianssi sopii Ihkuun mainiosti. Big Room tarjoaa erinomaiset puitteet osaamisen rikastamiseen: tietoa voidaan jakaa helposti. Kehittämistä ja parantamista tapahtuu siis läpi projektin, mutta yhdessä sovituissa raameissa.

Infrahankkeiden kustannusten laskentapalvelun ensimmäinen versio rakennusosalaskennasta on valmis.

Lisätietoa Ihkusta löytyy sivuilta: ihkuallianssi.fi