Takaisin

Infra-alalla käytetään tulevaisuudessa uutta laskentapalvelua – Suunnittelijat kutsutaan mukaan kehitystyöhön

Infra-alalla käytetään tulevaisuudessa uutta laskentapalvelua – Suunnittelijat kutsutaan mukaan kehitystyöhön

Julkaistu 24.02.2020

Tulevaisuuden kustannuslaskentapalvelua kehittävä Ihku-allianssi kutsuu infra-alan suunnittelijoita ja konsultteja osallistumaan alan uuden työkalun kehittämiseen. Ihku-laskentapalvelun kehitystyötä ja tulevia vaiheita valotetaan Ihku-infossa Pasilan auditoriossa 3.3.2020 kello 13-16.

Tulevaisuudessa infra-alaa muuttavan Ihku-laskentapalvelun kehittäminen on edennyt toteutusvaiheeseen. Nyt työkalun tulevat käyttäjät eli alan suunnittelijat halutaan mukaan yhteiskehittämään palvelua. Ihku-allianssin tekemästä kehitystyöstä ja osallistumismahdollisuuksista pääset kuulemaan 3.3.2020 Pasilassa järjestettävässä Ihku-infossa. 

Ihku-infossa avataan Ihku-allianssin tavoitteita ja ainutlaatuista kehitystyötä. Tilaisuudessa esitellään palvelun ytimessä olevaa rakennusosakirjastoa ja tämän hetkistä sovelluskehityksen vaihetta. Lisäksi tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden nähdä tuorein kehitysversio uudesta lhku-laskentajärjestelmästä. Tilaisuus tarjoaa infrasta ja kustannuslaskennasta kiinnostuneille intensiivisen iltapäivän ja mahdollisuuden keskustella sekä verkostoitua ja tavata hankkeen avainhenkilöitä. 

- Kerromme tilaisuudessa suunnitelmista Ihku-laskentapalvelun käyttöönoton suhteen. Tavoitteenamme on, että konsulttikenttä pääsee kommentoimaan ja vaikuttamaan järjestelmän kehittämiseen jo toteutusvaiheessa, Ihku-allianssin projektipäällikkö Timo Ruoho kertoo.

Tulevaisuuden infrahankkeissa kustannuslaskentaa tehdään läpinäkyvästi

Ihku-laskentapalvelun tarkoituksena on tuottaa luotettavat kustannusarviot läpinäkyvästi infrahankkeiden suunnitteluvaiheisiin. Tarpeen mukaan järjestelmä tulee palvelemaan myös toteutus- ja ylläpitovaiheita. Tarkempi ja ajantasainen kustannustieto auttaa tilaajatahoja päätöksenteossa ja rahoituksen kohdentamisessa. Tilaajina hankkeessa ovat Väylän lisäksi Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun ja Jyväskylän kaupungit. Myös suunnitteluprosessia ja suunnittelijan työtä halutaan keventää. 

- Haluamme helpottaa suunnittelijoiden ja konsulttien työtä mm. luomalla automatiikkaa projektien kustannussuunnitteluun ja -arviointiin. Tiedonsiirto suunnitteluohjelmistojen ja kustannuslaskennan välillä sekä tietomallinnuksen hyödyntäminen tulevat myös parantamaan koko suunnitteluprosessia, kertoo Ihku-allianssin tuoteomistaja Ari Huomo. 

 - Ihku-laskentapalvelu vähentää jatkossa suunnittelijoiden manuaalista työtä ja näyttää mistä rakennusosien kustannukset muodostuvat, täydentää Mirva Kallio.

Tilaisuuden ohjelma: https://ihkuallianssi.fi/tapahtumat/ihku-info/

Lisätietoja: 

Timo Ruoho, projektipäällikkö, Civilpoint Oy, timo.ruoho@civilpoint.fi, Puh. 040 507 8809

Ari Huomo, kehittämispäällikkö, Väylä, ari.huomo@vayla.fi, Puh. 029 534 3609

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.


reaktionapit