Hyppää sisältöön

Infra-alalla käytetään tulevaisuudessa uutta laskentapalvelua – Suunnittelijat kutsutaan mukaan kehitystyöhön

Julkaistu 23.02.2020

Tulevaisuuden kustannuslaskentapalvelua kehittävä Ihku-allianssi kutsuu infra-alan suunnittelijoita ja konsultteja osallistumaan alan uuden työkalun kehittämiseen. Ihku-laskentapalvelun kehitystyötä ja tulevia vaiheita valotetaan Ihku-infossa Pasilan auditoriossa 3.3.2020 kello 13-16.

Tulevaisuudessa infra-alaa muuttavan Ihku-laskentapalvelun kehittäminen on edennyt toteutusvaiheeseen. Nyt työkalun tulevat käyttäjät eli alan suunnittelijat halutaan mukaan yhteiskehittämään palvelua. Ihku-allianssin tekemästä kehitystyöstä ja osallistumismahdollisuuksista pääset kuulemaan 3.3.2020 Pasilassa järjestettävässä Ihku-infossa. 

Ihku-infossa avataan Ihku-allianssin tavoitteita ja ainutlaatuista kehitystyötä. Tilaisuudessa esitellään palvelun ytimessä olevaa rakennusosakirjastoa ja tämän hetkistä sovelluskehityksen vaihetta. Lisäksi tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden nähdä tuorein kehitysversio uudesta lhku-laskentajärjestelmästä. Tilaisuus tarjoaa infrasta ja kustannuslaskennasta kiinnostuneille intensiivisen iltapäivän ja mahdollisuuden keskustella sekä verkostoitua ja tavata hankkeen avainhenkilöitä. 

- Kerromme tilaisuudessa suunnitelmista Ihku-laskentapalvelun käyttöönoton suhteen. Tavoitteenamme on, että konsulttikenttä pääsee kommentoimaan ja vaikuttamaan järjestelmän kehittämiseen jo toteutusvaiheessa, Ihku-allianssin projektipäällikkö Timo Ruoho kertoo.

Tulevaisuuden infrahankkeissa kustannuslaskentaa tehdään läpinäkyvästi

Ihku-laskentapalvelun tarkoituksena on tuottaa luotettavat kustannusarviot läpinäkyvästi infrahankkeiden suunnitteluvaiheisiin. Tarpeen mukaan järjestelmä tulee palvelemaan myös toteutus- ja ylläpitovaiheita. Tarkempi ja ajantasainen kustannustieto auttaa tilaajatahoja päätöksenteossa ja rahoituksen kohdentamisessa. Tilaajina hankkeessa ovat Väylän lisäksi Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun ja Jyväskylän kaupungit. Myös suunnitteluprosessia ja suunnittelijan työtä halutaan keventää. 

- Haluamme helpottaa suunnittelijoiden ja konsulttien työtä mm. luomalla automatiikkaa projektien kustannussuunnitteluun ja -arviointiin. Tiedonsiirto suunnitteluohjelmistojen ja kustannuslaskennan välillä sekä tietomallinnuksen hyödyntäminen tulevat myös parantamaan koko suunnitteluprosessia, kertoo Ihku-allianssin tuoteomistaja Ari Huomo. 

 - Ihku-laskentapalvelu vähentää jatkossa suunnittelijoiden manuaalista työtä ja näyttää mistä rakennusosien kustannukset muodostuvat, täydentää Mirva Kallio.

Tilaisuuden ohjelma: https://ihkuallianssi.fi/tapahtumat/ihku-info/

Lisätietoja: 

Timo Ruoho, projektipäällikkö, Civilpoint Oy, [email protected], Puh. 040 507 8809

Ari Huomo, kehittämispäällikkö, Väylä, [email protected], Puh. 029 534 3609

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.