Hyppää sisältöön

Imatra-Joensuu-rataosa ilmakuvataan toukokuun aikana

Julkaistu 27.4.2023 9.24

Ilmakuvaus tehdään rataosan suunnittelun ja rakentamisen lähtötiedoksi. Kuvaukset kestävät noin kaksi viikkoa, ja noin 600 metrin korkeudessa lentävä kone voi käydä lentolinjojen risteyskohdissa jopa kymmenen kertaa.

Imatran ja Joensuun välinen noin 190 kilometrin mittainen rataosa ilmakuvataan lentokoneella toukokuun aikana.

”Rataosalla ollaan käynnistämässä perusparannus- ja kehittämishanketta, ja ilmakuvaus tehdään hankkeen suunnittelun lähtötiedoksi. Tiedonkeruulentoja varten tehdään myös maastossa signalointi- ja mittaustöitä. Pahoittelemme työstä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa”, kertoo radan suunnittelun projektipäällikkö Heidi Mäenpää Väylävirastosta.

Signaalit ovat maastoon rakennettavia tai asfalttiin maalattavia valkoisia ristimerkkejä, jonka sakaran pituus on 10 x 50 senttimetriä. Maastotyöt tehdään 26.4.–31.5.2023 välillä ja tiedonkeruulennot niin ikään toukokuun loppuun mennessä.

Radan ilmakuvausta tekevä lentokone lentää noin 600 metrin korkeudessa. Käytössä on yksi kone, joka lentää 3–5 kertaa yhden lentolinjan edestakaisin. Lentolinjojen risteyskohdissa kone voi siis käydä jopa kymmenen kertaa.

Lisätietoja:

radan suunnittelun projektipäällikkö Heidi Mäenpää, Väylävirasto
p. 029 534 3819
[email protected]