Takaisin

Hyvä ennakointi auttoi Etelä-Suomen talvimyrskyliikenteessä

Hyvä ennakointi auttoi Etelä-Suomen talvimyrskyliikenteessä

Julkaistu 30.11.2012

Liikenne on sujunut Etelä-Suomessa liikenneturvallisuuden kannalta tähän saakka hyvin. Eri viranomaisten aktiivinen tiedotus on saanut ihmiset jäämään kotiin, miettimään vaihtoehtoisia liikkumismuotoja ja ylipäänsä varovaisuuteen liikenteessä.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin mukaan vaikeissa keliolosuhteissa matkustajat siirtyvät henkilöautoista joukkoliikenteeseen, mikä on liikenneturvallisuuden kannalta parempi vaihtoehto: henkilövahinko-onnettomuuden todennäköisyys on joukkoliiikenteessä pienempi kuin henkilöautolla liikkuttaessa.

”Autoilijat ovat huomioineet varoitukset ja kelin,” tieliikennekeskuspäällikkö Marketta Udelius Liikennevirastosta sanoo. ”Muutama liukkaudesta aiheutunut raskaan liikenteen onnettomuus ja henkilöauto-onnettomuus on tapahtunut, mutta tiedossamme ei ole yhtään henkilövahinkoa.” Lisäksi alemmalla tieverkolla on kaatunut puita tielle.

Keliolosuhteet ovat tänään haasteelliset myös jalankulkijoilla ja pyöräilijöillä, sillä väylien kunnossapito ja auraus keskittyvät pääväylille. Myös esimerkiksi rautatieasemien laiturialueet ovat paikoin liukkaat.

Aamuliikenne sujui pääkaupunkiseudulla ilman vakavia onnettumuuksia

Liikkuvan poliisin mukaan aamun liikenne sujui Etelä-Suomessa olosuhteisiin nähden hyvin. ”Aamun liikenteessä on ollut yksittäisiä peltikolareita, suistumisia ja muita ongelmatilanteita, mutta ainakin toistaiseksi on vältytty vakavimmilta onnettomuuksilta,” kertoo viestintäpäällikkö Jussi Pohjonen Liikkuvasta poliisista.

Sääennusteiden mukaan tuuli laantuu päivän kuluessa, mutta lumisade jatkuu Etelä-Suomessa koko päivän. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi muistuttaa, että myös viikonlopun liikenteessä on syytä noudattaa varovaisuutta. ”Kiire ei kuulu talviliikenteeseen. Kuljettajilta ja kaikilta liikenteessä liikkujilta toivotaankin malttia”, Trafin ylijohtaja Marko Sillanpää painottaa.

Viranomaiset kiittävät liikkujia vastuullisuudesta liikenteessä ja kehottavat kaikkia seuraamaan viranomaisten varoituksia, kuten Ilmatieteen laitoksen varoituksia www.ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset ja sääennusteet. Twitterissä asiaa seurataan hashtagin #talvikelit alla.


reaktionapit