null
null Hyödyntäjäkampanja: Ajantasainen Digiroad-aineisto on Kiholle liiketoimintakriittistä

Hyödyntäjäkampanja: Ajantasainen Digiroad-aineisto on Kiholle liiketoimintakriittistä

Julkaistu 21.10.2019

Kiho on kotimainen palvelu liikkuvan työn ja kaluston hallintaan. Palvelulla voidaan paikantaa kalustoa aina porakoneista kuorma-autoihin, välittää työtilauksia mobiililaitteisiin sekä kirjata töitä reaaliajassa. Kihon liiketoiminta-alusta on mahdollistanut myös toimialakohtaisten palveluiden kehittämisen.

Kuva tamperelaisesta bussikyltistä ja sitaatti Kiho-palvelusta

Joukkoliikenteessä Kihon näkyvin tuote on Keskisuomalainen-konsernin kanssa yhteistyössä tuotettu matkustajainformaatio- ja mainosalusta. Väylän Digiroad-aineisto toimii alustan lähdeaineistona, jonka pohjalta Kiho tuottaa reaaliaikaiset pysäkkikohtaiset saapumisaikaennusteet suoraan bussien matkustajanäytöille.

-Matkustajanäytöt on jo otettu käyttöön Tampereen ja Jyväskylän paikallisliikenteessä, sekä Onnibussin linjoilla ympäri Suomen, kertoo Kihon linja-autotoimialan toimialajohtaja Tommi Järvinen.

Palvelu houkuttaa ja lisää kaupunkeja sekä liikennöitsijöitä on liittymässä palvelun piiriin piakkoin.

-Aineisto on tulossa piakkoin käyttöön myös Kuopioon, myhäilee Järvinen.

Kihon näkökulmasta ajantasainen ja tarkka Digiroad-aineisto on liiketoimintakriittistä. Ajankohtaiset tiedot ovat elinehto palvelun hyvälle toiminnalle. 

Loppuun Järvinen muistuttaakin kuntia ja muita toimivaltaisia viranomaisia, että Digiroadiin toimitettavat tiedot pidettäisiin ajantasaisina.

-Virhe esimerkiksi pysäkin sijainnissa voi aiheuttaa virheitä saapumisaikaennusteiden laskennassa ja matkustajille näytettävän seuraavan pysäkin vaihtumisessa, Järvinen selittää.

 

Hyödyntäjäkampanjan tarkoituksena on esitellä hyödyntäjiämme twiittausten sekä verkkojulkaisujen muodossa. Kampanjalla tuomme myös esiin hyödyntäjäverkostoamme, ja kertoa millä eri tavoin Digiroadista löytyvää dataa tällä hetkellä käytetään. Lisäksi kampanjan tavoitteena on kertoa hyödyntäjillemme tärkeistä tietolajeja, sekä tuoda esiin kaikkia niitä asioita, joita Digiroad-järjestelmä mahdollistaa.

Lisätiedot kampanjasta:
Siiri Fagerlund
Digiroad-operaattori

Digiroad-operaattori
[email protected]
puh. 040 507 2301 (klo 9-16)