Hyppää sisältöön

Helsinki–Riihimäki-ratahanke: vaihteiden asennuksista johtuen muutoksia junien lähtölaitureihin Järvenpään Ainolassa ja Keravalla

Julkaistu 17.4.2024 8.00

Ratatyöt Järvenpään Ainolassa tuovat muutoksia Helsingin ja Riihimäen suuntaan liikennöivien junien lähtölaitureihin perjantaista 19. huhtikuuta lähtien. Ratatyöt toteutetaan viikonloppuisin.

Järvenpään Ainolan rakennustyöt ovat osa vaiheittain toteutettavaa Helsinki–Riihimäki-hanketta, jossa lisätään pääradan kapasiteettia. Hankkeen tavoitteena on parantaa Suomen vilkkaimmin liikennöidyn rataosuuden toimintavarmuutta kasvattamalla sen välityskykyä ja lisäämällä 
sen häiriönsietokykyä.
 
“Huhtikuussa työt vaikuttavat Helsingin suuntaan liikennöivien junien lähtöraiteisiin ja toukokuussa Riihimäen suuntaan liikennöivien junien lähtöraiteisiin. Matkustajien kannattaa tarkistaa lähtöraiteet raidenäytöiltä”, sanoo hankkeen projektipäällikkö Riitta Parviainen.
 

Vaihteiden asennukset tuovat muutoksia junien lähtöraiteisiin Ainolan liikennepaikoilla

Vaihteiden asennustyöt käynnistyvät viikonlopputöinä Kytömaa–Ainola-välillä perjantaina 19.4. Vaihtotyöt toteutetaan huhti-toukokuun aikana kolmena peräkkäisenä viikonloppuna junaliikenteen ehdoilla. Työt tulevat vaikuttamaan Helsingin suuntaan liikennöivien junien lähtöraiteisiin Ainolassa ja Keravalla.

  • Ainolan läntinen laituri on suljettuna pe-su 19.-21.4.2024 ja 26.-28.4.2024, jolloin junat pysähtyvät Horsmakadun puoleisella, itäisellä laiturilla.
  • Ainolan itäinen laituri on suljettuna pe-su 3-5.5.2024, jolloin junat pysähtyvät Lepolänväylän puoleisella, läntisellä laiturilla.

Vaihteiden vaihtoa Kytömaa-Ainola rataosuudella

  Kuva: Vaihteita asennetaan Kytömaa-Ainola rataosuudella.

Seuraa töiden etenemistä verkkosivuilla ja somessa

Rakentamisen käynnistyessä tulevista muutoksista ja työn etenemisestä tiedotetaan Väyläviraston verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. Lisäksi HSL ja VR tiedottavat matkustajaliikenteen muutoksista verkkosivuillaan sekä omissa sosiaalisen median kanavissaan. Tarkat aikataulut ja tiedot ovat luettavissa aseman näytöiltä, HSL.fi-sivuilla ja HSL-sovelluksessa sekä VR.fi:n ja VR Matkalla -sovelluksen matkahaussa.

Lisätietoa poikkeusliikenteestä:
HSL Viestintä, mediadesk 040 163 2818 / [email protected] 
VR Viestintä, 029 4347 123 / [email protected]

Lisätietoa hankkeesta:
Väylävirasto: Riitta Parviainen, projektipäällikkö, [email protected], puh. 0295 34 3034
Piia Jokihaara, projekti-insinööri, [email protected], puh. 0295 34 3038

Seuraa hanketta:
https://www.facebook.com/hkiriihimaki 
https://vayla.fi/helsinki-riihimaki
 
Helsinki-riihimäki-ratahanke
Helsinki–Riihimäki-ratahankkeessa luodaan edellytykset sujuvammalle liikenteelle Suomen vilkkaimmin liikennöidyllä rataosuudella, pääradalla. Hanke toteutetaan kolmessa vaiheessa, joista ensimmäisen rakentaminen on käynnissä vuosina 2016–2024 ja toisen vuosina 2021–2030. 
Hanke on Euroopan Unionin osarahoittama.