Hyppää sisältöön

Helsinki-Riihimäki-ratahanke: Tikkurilan kolmas työvaihe alkaa 29.7.

Julkaistu 27.7.2023

Tikkurilan rataurakka etenee kolmanteen vaiheeseen lauantaina 29.7. alkaen. Vaihe kestää lokakuun 19. päivään. Urakassa poistetaan kaksi vaihdetta ja asennetaan kolme uutta. Tukikerros, välikerros ja routalevyt uusitaan. Raiteiden muuttuneen geometrian takia tulee muutoksia myös matkustajalaitureiden eteläpäähän. Kolmosvaiheen  aikana ovat raiteet 3 ja 4 poissa käytöstä.

Tikkurilan raidekarttakuva, raiteet 1-6.

Raiteet 3 ja 4 suljetaan ratatöiden vuoksi 29.7.-19.10.2023.

Uudet vaihteet sujuvoittavat liikennettä

Tikkurilassa puretaan kuusi nykyistä vaihdetta ja asennetaan kuusi uutta vaihdetta. Vaihteiden paikat muuttuvat ja uusien vaihteiden välille rakennetaan tarvittavat raiteet.  Lisäksi tehdään uusien vaihteiden ja raiteiden vaatimia sähkörata- ja turvalaitemuutoksia. Työt painottuvat touko–lokakuuhun ja niiden aikana Tikkurilan asemalla on suljettuna  kaksi raidetta kerrallaan työn eri vaiheissa, ja junat kulkevat alennetulla nopeudella. Matkustajille Tikkurilassa tehtävät työt näkyvät pääosin laituri- ja aikataulumuutoksina.

Ajantasaiset aikataulut löytyvät verkosta

Tarkat aikataulut ovat nähtävissä HSL.fi-sivuilla ja HSL-sovelluksessa sekä VR.fi:n ja VR Matkalla -sovelluksen matkahaussa. Myös junakuulutuksia ja asemalaitureiden infonäyttöjä hyödynnetään matkustajien tiedottamisessa.