Takaisin

Helsingissä syytä varautua ruuhkiin tiistaina 23.9.

Helsingissä syytä varautua ruuhkiin tiistaina 23.9.

Julkaistu 22.9.2014

 Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla on syytä varautua ruuhkiin ja vivästyksiin liikenteessä tiistaina 23.9. kun raitio- ja metroliikenne pysähtyvät yhdeksi päiväksi työnseisauksen vuoksi. Työnseisauksen arvioidaan vaikuttavan jopa 200 000 ihmisen liikkumiseen.

Helsingin raitio- ja metroliikenne pysähtyvät tiistaina yhden päivän ajaksi, mikä ruuhkauttaa pääkaupunkiseudun liikennettä. Lähijunat kulkevat kuitenkin normaalisti ja tiistaiaamuna varmistuu, kuinka paljon bussiliikennettä korvaavia lisävuoroja on käytettävissä.

"Helsingin pääväylät tulevat ruuhkautumaan merkittävästi, siihen on jokaisen hyvä varautua”, kertoo liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen Liikennevirastosta.

Pahiten ruuhkautuvia väyliä ovat Itäväylä, Sörnäisten rantatie, Hämeentie, Mäkelänkatu, Koskelantie, Kustaa Vaasan tie, Lahdenväylä ja Tuusulanväylä. Ruuhkat tulisivat vaikuttamaan merkittävästi myös satama-alueiden ja kantakaupungin tieliikenteeseen.

Mahdolliset korvaavat reitit ja bussivuorot

HSL järjestää metroa korvaavaa lisävuoroja bussiliikenteeseen mahdollisuuksien mukaan Itä-Helsingin ja keskustan välillä. Raitioliikennettä korvaavia busseja ei ajeta. Lisätietoa korvaavista vuoroista löydät HSL:n sivuilta: https://www.hsl.fi/lakko.


reaktionapit