Hyppää sisältöön

Helmikuussa junaliikenteen Saimaan kanavan uudella ratasillalla katkaissut sääsuoja oli puutteellisesti kiinnitetty

Julkaistu 24.06.2020

Väyläviraston teettämän selvityksen mukaan Saimaan kanavan ratasillalla kovassa tuulessa irronnut sääsuoja ei ollut riittävän lujasti kiinnitetty. Onnettomuudessa ei tapahtunut henkilövahinkoja.

Saimaan ratasillalle asennetun sääsuojan kiinnitys oli mitoitettu puutteellisesti ja poikkeuksellista ympäristöä ei oltu huomioitu mitoituksessa riittävästi.

Väyläviraston työturvallisuusohjeet korostavat sääsuojien asennusten tarkastusta ja tarkastuksiin liittyvien dokumenttien merkitystä. Väylävirasto käy työmaiden kanssa läpi ohjeistuksen ja muistuttaa työmaiden turvallisuusvastuista tältä osin.

Helmikuussa 2020 myrskytuulen irrottama sääsuoja lensi viereiselle raiteelle vaurioittaen radan sähkörakenteita ja katkaisi junaliikenteen vuorokauden ajaksi.

Lisätietoa:

Projektipäällikkö Joonas Hämäläinen p. 029 534 3536

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

 

 

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.